De Testflight: Golfcentrum Reymerswael

29 april 2016 Redactie GOLF.NL
Golfbanen beoordeeld door golfers.

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk de Testflight-video in de player hierboven, lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

Baanbeoordeling Golfcentrum Reymerswael

Par 71, 18 holes. 

Greenfees: klik hier.

Grensweg 21

4411 ST Rilland Bath

0113-551265

reymerswael.nl

Banen in de buurt: 

Beveren (België) 13 km, Wouwse Plantage 13 km, Petrus&Paulus Shortgolf 14 km, Royal Antwerp (België) 16 km, Brasschaat (België) 21 km, De Stok 22 km, Rinkven (België) 25 km.

Baan 

Golfcentrum Reymerswael bestaat sinds 1986 en heeft een verrassend leuke achttien-holesbaan. Door de locatie aan de Westerschelde zou je het een seaside course kunnen noemen. Veel holes hebben in elk geval het karakter van een linksbaan: licht geonduleerd, open en af en toe wat bomen en gorse (gaspeldoornstruiken die nu mooi geel bloeien). De wind is de belangrijkste tegenstander. De variatie van de holes is groot, lang en kort, moeilijk en makkelijk, verhoogde greens en laaggelegen greens.  

Door de locatie aan de Westerschelde zou je het een seaside course kunnen noemen

Kwaliteit 

De bezoeker treft een goed onderhouden en droge, opgeruimde baan aan. De greens zitten mooi in het gras maar waren bij ons bezoek half april wel traag, trager dan de gemiddelde Nederlandse snelheid, en de vlaggen en cups zijn aan vervanging toe. Sommige spelers zullen zich storen aan de elektriciteitsmasten in de baan, de windmolens en de industrie van Antwerpen op de achtergrond, wij vinden het juist wel mooi. Het versterkt het Spartaanse karakter.

Service 

Reymerswael noemt zichzelf “een echte verenigingsbaan”.  De gastvrijheid is groot, bij zowel het reserveren als de ontvangst. Wat niet verteld werd bij het betalen, was dat een van de vlaggen op een wintergreen stond; dat moet beter. In het ‘tweede clubhuis’, restaurant en vergadercentrum Zeezicht op de eerste verdieping boven het gewone clubhuis, heb je een mooi uitzicht op de Westerschelde en schepen van en naar Antwerpen. De baan ligt in Zeeland maar vlakbij Brabant en Vlaanderen.

Opvallend

Reymerswael ligt op een uur en twintig minuten rijden van Utrecht, minder ver weg van de Randstad dan je zou denken. Alan Rijks, met Joan Dudok van Heel de architect van de baan, benadrukt op de website het bijzondere karakter van Reymerswael: “Met een aantal afslagplaatsen die zicht hebben op de Westerschelde kan deze baan met recht uniek worden genoemd voor Nederlandse begrippen.” Dat is waar, hoewel je de Westerschelde weinig ziet. Maar het Schelde-Rijnkanaal wel en het voortdurende scheepsverkeer is een leuke afleiding bij een rondje. 

Tussen wind en water’ is de slogan van de club

Oordeel: 8- 

Het beoordelingsteam van GOLF.NL geeft Reymerswael een hoger cijfer dan golfers doen (zie volgende pagina). We vinden dit een leuke, gevarieerde en onderscheidende baan waar je als golfer goed getest wordt, vooral ook omdat er bijna altijd wind staat (‘Tussen wind en water’ is de slogan van de club). Alleen hole achttien, die langs de netten van de range loopt, is minder fraai. Maar wij komen graag snel weer eens terug op deze Zeeuwse ‘zeebaan’. 

Wat kost het?

Greenfee: negen holes 30 euro (alle dagen), 18 hole 55 euro (alle dagen). Dinsdag na 14 uur 18 holes voor 35 euro. Alle andere dagen: negen holes na 16 uur 27,50 euro, 18 holes na 16 uur 40 euro. 

Andere prijzen: 12 bitterballen 5 euro, bruin stokbrood met kaas 4 euro, twaalfuurtje 8,75 euro huisgemaakte 15,50 euro. 

Deze baanbeoordeling is ook verschenen in GOLF.NL 5 van 2016.


}