daphne
Daphne van Houten
Beeld: Golfsupport.nl

NGF Jeugdtours 2016 binnenkort van start

6 april 2016 NGF
Dit jaar worden de Mini, Challenge en Future Jeugdtour vier keer gespeeld. Het Rijk van Nijmegen, Spaarnwoude, Dorhout Mees en De Purmer zijn de ontvangende clubs voor deze bijzondere dagen. Er zullen per keer zo’n 200-250 kinderen aan de start verschijnen. De winnaars en winaressen van de eindklassementen van de verschillende Jeugdtours worden dit jaar op een bijzondere manier beloond voor hun goede prestaties.

Jeugdtours 2016

Dit jaar vier wedstrijden; alle drie de leeftijdsklassen op een en dezelfde locatie. Een feestje voor de jeugdspelers! Per keer ongeveer zo’n 250 kinderen, inclusief de beste jeugdspelers van Nederland.

Deelnamecriteria

Future Jeugdtour (t/m 18 jaar)

Max 132 spelers
Max hcp meisjes 24
Max hcp jongens 12
Winnaars vorig jaar: Daphne van Houten (zie foto), Cas van Ierland

Challenge Jeugdtour (t/m 15 jaar)

Max 32 spelers
Max hcp meisjes 30
Max hcp jongens 24
Winnaars vorig jaar: Danique Stokmans, Max van de Kuilen

Mini Tour (t/m 12 jaar)

Max 36 spelers
Max hcp zowel meisjes als jongens 54
Winnaars vorig jaar: Charlotte Roodenburg, Kayden Chang

Jeugdtour wedstrijden 2016

Maandag 2 mei: Het Rijk van Nijmegen
Maandag 25 juli Spaarnwoude
Maandag 8 augustus: Dorhout Mees
Zaterdag 3 september BurgGolf Purmerend

Te winnen prijzen

Winnaars Mini Tour:
De top-6 bij zowel de meisjes als de jongens zal worden uitgenodigd voor een trainingsweekend onder begeleiding van NGF-coaches op een nader te bepalen locatie in Nederland. Deze tweedaagse reis zal plaatsvinden (onder voorbehoud) op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

Winnaars Challenge & Future Jeugdtour:
De top-3 bij zowel de meisjes als de jongens zal worden uitgenodigd voor een trainingsstage in het buitenland, onder begeleiding van NGF-coaches. Deze driedaagse reis zal plaatsvinden (onder voorbehoud) van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober.

Inschrijving

Inschrijving verloopt via ngfwedstrijden.com. Inschrijven kan vanaf zes weken van te voren en de inschrijving sluit twee weken van te voren.

}