Achterhoeks Open

10e editie Achterhoeks Open in juni

6 april 2016 Redactie GOLF.NL
De tiende editie van het Achterhoeks Open op Golfclub 't Zelle zal worden gespeeld op 4, 5 en 6 juni. De finale van het toernooi voor spelers tot handicap 36 wordt gespeeld op 12 juni.

Bij het toernooi strijden de deelnemers in drie categorieën:

Heren
Categorie 1   tot 12.0 (strokeplay)
Categorie 2   12.1-23.0 (stableford)
Categorie 3   23.1-36.0 (stableford)
Dames
Categorie 1   tot 14.0 (strokeplay)
Categorie 2   14.1-25.0 (stableford)
Categorie 3   25.1-36.0 (stableford)

In de voorronden zullen maximaal 275 deelnemers spelen om 75 finaleplaatsen. Door de hoofdsponsor, Audi Centrum Doetinchem, wordt een Audi A3 beschikbaar gesteld voor de eerste speler die in de finale op hole 15 een hole-in-one maakt.

Voor de titels Achterhoeks Kampioen bij de mannen en vrouwen komen alleen spelers in aanmerking van categorie 1, die:

- lid zijn van een Achterhoekse golfclub, en/of
- geboren zijn in de Achterhoek, en/of
- woonachtig zijn in de Achterhoek of de Liemers.

Open toernooi

Golfclub 't Zelle organiseert het jaarlijks terugkerende golftoernooi voor amateurs voor de tiende keer. Dat gebeurt elk jaar onder het motto van de missie van de club: 'Groen, Goed en Gastvrij'. 

Het eerste jaar mochten alleen golfers uit de Achterhoek meedoen. Toen bleek dat er ook belangstelling was bij golfers van buiten de Achterhoek, is het toernooi nationaal opengesteld. 'Getuige de bijna 600 deelnemers in al die jaren, met succes', zegt de organisatie. 'De vrijwilligers, horeca, golfshop en greenkeepers van Agrec staan borg voor een kwaliteitsgolfevenement voor zowel deelnemers als sponsors. De betrokkenheid van onze vrijwilligers die het toernooi in goede banen leiden - in 2015 maar liefst bijna negentig leden - is groot. De organisatie is gastvrij en professioneel en er wordt uiteraard gespeeld op een van de mooiste banen in Nederland!' 

Maaltijden

Vanaf het eerste toernooi wordt de succesformule gehanteerd dat de deelnemers een maaltijd vóór en na de ronde krijgen, zowel bij de voorronden als op de finaledag. Een promodorp op de finaledag zorgt voor extra sfeer voor de spelers en toeschouwers.

Meer informatie: klik hier.

 

}