Drentsche
De Drentsche G&CC

Internationaal jeugdtoernooi op de Drentsche

5 april 2016 Redactie GOLF.NL
Van 19 tot en met 23 oktober 2016 wordt op de Drentsche Golf & Country Club de Tulip Golf Challenge gespeeld. Dit driedaagse internationale toernooi voor topjeugdspelers telt mee voor de World Amateur Golf Ranking.

De eerste editie van de Tulip Golf Challenge, georganiseerd door Pro Golf Events, maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague.

Er is ruimte voor 120 deelnemers in de leeftijdscategorie 12 tot en met 21 jaar. Het toernooi wordt gespeeld in twee leeftijdscategorieën: 12 tot en met 18 jaar en 18 tot en met 21 jaar. Er geldt een handicapgrens voor jongens van maximaal 5 en voor meisjes is de grens handicap 8.

'Het toernooi draagt uitstekend bij aan de doorontwikkeling van toptalent in binnen- en buitenland', zegt Henk van Dijken van Pro Golf Events. 'Het niveau van de deelnemers is erg hoog bij alle Global Junior Golf-wedstrijden en het is vooral voor de Nederlandse talenten een prachtige test om te kijken of ze met topjeugd uit de rest van de wereld mee kunnen komen.'

Het jeugdtoernooi wordt gesteund door de NGF en telt ook mee voor de nationale ranking. De Drentsche Golf & Country Club ligt in Zeijerveen nabij Assen en bestaat uit een 27-holes wedstrijdbaan en 9-holes par-3 baan.

'Hiermee zijn wij de grootste golfbaan in het noorden van het land en uiterst geschikt als gastheer voor de Tulip Golf Challenge', zegt Jelle Pauw, general manager van de baan. Een deel van de internationale wedstrijdspelers zal verblijven in de luxe 24 kamers tellende Golf Lodge van de DG&CC.

Aanmelden

Nederlandse spelers kunnen zich aanmelden via de website van Pro Golf Events.

}