paragolfer
Almeerderhout 1 in de Dames Dinsdag 27-holes competitie

Paragolfer Kalkman speelt mee in NGF Competitie

4 april 2016 Redactie GOLF.NL
Voormalige meervoudig Paralympisch- en wereldkampioene tafel- en rolstoeltennis Monique Kalkman is de eerste speler die in een paragolfer, een zogenaamde golfrolstoel, meespeelt in de NGF Competitie.

Monique Kalkman, lid van de NGF-selectie voor golfers met een fysieke beperking, speelt competitie voor GC Almeerderhout (het eerste team van Dames Dinsdag 27 holes). Haar eerste wedstrijd in de reguliere NGF competitie is op dinsdag 5 april.

De dispensatieregeling dat sommige spelers gebruik mogen maken van een Handicart bestaat al langer. Golfer van het jaar 2015 Willem-Aart van de Vlug bijvoorbeeld kan zo weer uitkomen voor de Hilversumsche GC dit seizoen. 

Monique Kalkman zal als eerste in haar paragolfer de strijd aangaan met valide spelers.

'De NGF timmert hard aan de weg om golf voor mensen met een fysieke beperking mogelijk te maken', zegt de Going4Golf Foundation in een persbericht over de deelname van Kalkman aan de competitie. Kalkman is oprichter van deze stichting. 'Belangrijk voor de federatie is dat de golfclubs en golfbanen, maar ook golfers, meer bewust worden van het feit dat de golfsport uitermate geschikt is voor mensen met fysieke of mentale beperkingen. Daar zal integratie in de competitie door gehandicapte spelers zeker aan bijdragen.'

De stichting gelooft in de toegevoegde fysieke, sociale en mentale waarde die de golfsport levert voor mensen met een beperking. Golf draagt volgens de stichting, zeker in een revalidatieperiode, bij aan het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en zelfredzaamheid en kan zo een positieve swing aan het leven geven. De foundation geeft daarom clinics in nauwe samenwerking met clubs en de NGF.  

Meer informatie: going4golf.nl

}