texel
Golfbaan De Texelse, onlangs uitgebreid met 9 holes in de stijl van de oude links-duin banen in de UK

De Texelse ontvangt GEO-certificaat

30 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op het GEO-seminar tijdens het KLM Open heeft Golfbaan de Texelse het GEO-certificaat in ontvangst mogen nemen.

Adrie van der Werf, GEO-verifier, informeerde aanwezigen over zijn bevindingen tijdens de audit. 'Golfbaan De Texelse is onlangs uitgebreid met negen holes in de stijl van de oude links-duinbanen in de UK. We kunnen dan ook spreken van een zeer geslaagd concept waarbij spelonderdelen en omringende natuur bijna naadloos op elkaar aansluiten. Mede dankzij dit concept worden nu enkele jaren na opening al talloze zeldzame planten- en vogelsoorten waargenomen in de baan. De Texelse slaat al het regenwater, afkomstig van het eigen terrein en het naastgelegen recreatiepark De Krim, op in een groot bassin en is daarmee onafhankelijk van grond- en/of oppervlakte water.' 

Milieubewust beheer

Het volledige rapport over de GEO-certificering voor Golfbaan de Texelse is terug te vinden op de website van de Golf Environment Organization.
GEO (Golf Environment Organization) heeft een internationaal programma ontwikkeld om behulpzaam te zijn bij een milieubewust beheer. Banen die voldoen aan de criteria met betrekking tot natuurbeheer en milieuwetgeving ontvangen een kwaliteitscertificaat.

}