nk doven

Golfplezier tijdens NK voor doven en slechthorenden

14 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op zondag 13 september is het NK 2015 golf voor doven en slechthorenden gehouden in Utrecht op de golfbaan van GC Amelisweerd. Het was volgens de organisatie een prachtige dag met veel golf- en zonplezier.

Het deelnemersveld van het NK golf voor doven en slechthorenden was niet zo groot maar dat mocht de pret niet drukken volgens de organisatie. 

Kampioenen

Bij zowel heren als dames wisten de kampioenen van 2014 hun titels te prolongeren. Bij de heren was dat Charles Mikkers, hij had slechts 81 slagen nodig. Dat was een prachtige prestatie op de moeilijke golfbaan. Bij de dames verdedigde Leonie Warringa haar titel met haast speels gemak. Ook zij had slechts 81 slagen nodig.

Waarom?

Misschien denk je bij jezelf: waarom een apart kampioenschap voor doven en slechthorenden? Qua beperking ten opzichte van golf zou het inderdaad niets uitmaken of iemand doof of horend is. Dat is ook wel zo, alhoewel degenen met meer hoorresten soms zeggen dat ze het toch lastig vinden om zonder geluid te golfen. Want tijdens deze wedstrijden mogen er geen gehoorapparaten gedragen worden. Maar af en toe is het ook leuk en gezellig om met lotgenoten samen te golfen. Het is dan een soort 'even lekker onder ons' zijn.

Maar het is niet alleen maar gezelligheid. Het is een echte wedstrijd en je kan, als je echt bij de besten hoort, ook naar heuse wereldkampioenschappen. Zo is het eerstvolgende WK voor doven en slechthorenden straks in 2016 in Denemarken. Het is ook leuk om erbij te vermelden dat zowel Charles als Leonie in hun klassen, respectievelijk senioren en dames, bij de wereldtop horen. Verder houdt de Koninklijke Nederlandse DovenSportBond (KNDSB) met regelmaat competitiewedstrijden. Zo is de eerstvolgende competitiewedstrijd op 4 oktober bij Hitland (Nieuwerkerk aan den IJssel).

Beste oor

Ben je zelf 'doof genoeg'? Jouw beste oor moet dan een gehoorverlies van minimaal 55 dB hebben. En je wil ook mee doen aan deze competitiewedstrijd? En wellicht ook aan het NK van volgend jaar? Dat kan zeker. Je kan mailen naar golf@kndsb.nl.

}