Leadingcourses

Leadingcourses vindt partner voor korting in buitenland

11 september 2015 Redactie GOLF.NL
De reviewsite voor golfbanen Leadingcourses.com en de van origine Zweedse golfkaartaanbieder Golfhäftet hebben de handen ineen geslagen, zo is op het KLM Open bekendgemaakt. Dankzij de samenwerking kunnen Nederlandse golfers vanaf september profiteren van korting bij banen in het buitenland.

Golfhäftet geldt als de grootste golfkaart voor golfers in Scandinavië. De kaart stelt golfers in de gelegenheid om te spelen tegen 50% korting bij meer dan 700 golfbanen in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. 

Kaarthouders hoeven geen extra handelingen te verrichten. Golfers kunnen gewoon boeken en spelen op de baan naar keuze; het tonen van de Golfhäftet-kaart volstaat.

Inmiddels zijn er al ruim 700 golfclubs aangesloten bij Golfhäftet en dit aantal groeit elk jaar gestaag.
'Wij merken de laatste jaren dat er bij golfers een toenemende vraag is naar inspirerende informatie en laagdrempelige mogelijkheden om kennis te maken met nieuwe golfbanen', aldus Jeroen Korving, managing director van Leadingcourses.com. 'Op dit moment zijn er al diverse golfkaarten op de markt die inspelen op deze trend. Het grote nadeel van veel van deze kaarten is de lijst aan voorwaarden en beperkingen, de beperkte dekking in Europa, de acceptatie ter plekke en dat de korting de golfbanen vaak schaadt. De Golfhäftet-kaart heeft deze beperkingen niet of nauwelijks.'

40.000 gebruikers

Golfhäftet is met ruim 40.000 gebruikers een belangrijke speler in Scandinavië. Door de samenwerking en de daarmee gepaard gaande uitwisseling van ratings en beoordelingen vergaart Leadingcourses.com in één klap een marktleiderspositie in de Scandinavische markt. 

Zo’n 50.000 beoordelingen van Golfhäftet gebruikers zullen op Leadingcourses.com worden geplaatst en zijn daarmee ook op GOLF.NL te zien. Golfhäftet op haar beurt krijgt door de samenwerking voet aan wal in de rest van Europa. Als het concept aanslaat, overweegt Korving ook Nederlandse banen bij de Golfhäftet-kaart te betrekken.

Ook hier te koop

In september zal het mogelijk zijn voor leden van Leadingcourses.com om de Golfhäftet-kaart online aan te schaffen en te zien waar je in Europa terecht kunt met de kaart. Des te hoger de status van een lid, des te hoger de korting op de kaart. 

Jeroen Korving: 'De Golfhäftet-kaart biedt ons een mooie manier om loyale leden te belonen voor hun reviews en foto’s. De korting voor trouwe leden kan oplopen tot 20 euro.' 

De Golfhäftet-kaart gaat 59 euro per jaar kosten voor niet-leden en biedt 50% korting op zo’n 700 golfbanen in Europa. De kaarthouder kan per baan maar één keer gebruik maken van deze korting. Na twee tot drie keer spelen heb je de kosten van de kaart eruit.
Meer info: Leadingcourses.com

}