Winnaars Minitour genieten op Efteling Golfpark

28 september 2015 Redactie GOLF.NL
Afgelopen weekend hebben zes jonge jeugdspelers in leeftijd van 9 tot 12 jaar in Kaatsheuvel mogen genieten van een weekend golf op Efteling Golfpark en plezier in het Efteling pretpark.

De drie beste gerankte jongens en meisjes van de minitour 2015 waren de winnaars van het door de NGF georganiseerde weekend. Bij de meisjes waren dit Charlotte Rodenburg, Sophie Korthuijs en Britt op den Winkel. De jongens werden vertegenwoordigd door Kayden Chang, Elias Saari en Teun de Vos.

Korte spel

Het weekend werd op zaterdag afgetrapt op Efteling Golfpark, waar de kids na het afscheid nemen van de ouders, aan een 9 holes Texas Scramble begonnen. Er werd gestreden in teams van de jongens tegen de meisjes. Gelijk werd duidelijk dat geen van de spelers het andere team zomaar wilde laten winnen. De wedstrijd werd uiteindelijk besloten in een gelijkspel. Na de lunch werden de spelers uitgedaagd op de par-3 baan en ook hun korte spel werd geoefend door zelf uitgezette par-3 testen van De Golf Academie te spelen op en rond de oefengreen.

Vol energie

Na deze leuke en ook vermoeiende dag zaten alle spelers toch vol energie aan het ontbijt, met een dag Efteling Pretpark in het vooruitzicht. Het fanatisme was ook hier zichtbaar en de meeste achtbanen werden door iedereen getrotseerd. De winnaars hebben allemaal genoten van dit zonovergoten weekend en keerden allemaal voldaan huiswaarts. De NGF beoogd met een dergelijk weekend jonge golfers te inspireren en te motiveren met golf bezig te zijn en te blijven.

}