Callaway Apex 16 CF
Callaway Apex 16 Pro
Callaway Apex 16 Hybride

Facelift voor Callaway's Apex-familie

30 september 2015 Redactie GOLF.NL

Callaway Apex CF 16

Met de oorspronkelijke Apex clubs richtte Callaway zich op de midden en lage handicappers die toch graag het gevoel van een forged (gesmeed) ijzer in hun handen wilden hebben. Met de vernieuwde Apex CF 16 reeks mikt de firma nog steeds op diezelfde groep, maar levert men meer lengte via nieuwe materialen en een verbeterd ontwerp. De ijzers – beschikbaar van 3 tot SW – worden standaard geleverd met een UST Mamiya Recoil 760/780 graphite shaft en True Temper XP 95 stalen shaft. Net als bij de vertrouwde XR-lijn wordt gebruik gemaakt van Callaway’s Cup 360 technology voor het bereiken van een consistente balsnelheid, zelfs als je die bal niet precies op de sweetspot raakt, plus een zachter gevoel bij impact. De lange ijzers komen met meer offset (de positie van het clubblad t.o.v. de shaft), terwijl de kortere clubs over een compactere vorm met minder offset beschikken.
Prijs: 1199 euro (staal), 1299 euro (graphite) voor zeven ijzers

Callaway Apex Pro 16

Zoals de naam al aangeeft, zijn de Apex Pro 16 golfclubs bedoeld voor de betere (Tour) speler. Deze, eveneens forged ijzers (3 – AW) zijn beschikbaar met een UST Mamiya Recoil 95/110 graphite shaft en True Temper Project X stalen shaft. Met een klassiek uiterlijk en het karakteristieke, zachte gevoel van vierdubbel gesmeed carbonstaal beschikken de langere ijzers (3 – 5) over inzetjes van wolfraam, waarmee het zwaartepunt wat lager is komen te liggen voor een hogere lancering van de bal. De korte ijzers (6 – AW) hebben een hoger zwaartepunt en zorgen voor een gecontroleerde, directere en strakke balvlucht.
Prijs: 1199 euro (staal en graphite) voor zeven ijzers

Callaway Apex Hybride

Dit is de eerste hybride voor de bezitters van Apex of Apex Pro clubs. Dankzij de Forged Face Cup (gemaakt van Carpenter 455 staal) staan ze volgens Callaway uiteraard weer garant voor meer balsnelheid en lengte. Te koop als 2, 3, 4 of 5 model met standaard Mitsubishi Kuro Kage Black shaft. Aan de onderkant kan een gewichtje zo worden aangepast dat het zwaartepunt geheel naar eigen wens verschuift naar de positie waar jij het wilt hebben.
Prijs: 259 euro per club

Callaway’s nieuwe Apex CF 16 en Apex Pro 16 liggen vanaf 30 oktober in de winkels, de Apex Hybrides zijn vanaf 4 december leverbaar.


Meer info: Callawaygolf.com

Lees meer over

Equipment