Joost Hage, architect Alan Rijks en Rolf Muntz

Trainingscentrum Princenbosch geopend

28 september 2015 Redactie GOLF.NL
Afgelopen week is Golf Training Center Princenbosch officieel geopend: de vernieuwde oefenfaciliteiten van de 27-holes golfbaan Princenbosch in Molenschot.

Bij de opening op vrijdag werden genodigden getrakteerd op een spectaculaire golf trick show van Joost Hage, waarna een openingshandeling volgde door oud-European Tour-speler Rolf Muntz. Hij liet de aanwezigen zien hoe je zo effectief mogelijk kunt oefenen. 

Een dag later hield Princenbosch een open dag. Bezoekers kregen op de oefenfaciliteiten tips van de pro’s en van spelers van het eerste herenteam en eerste damesteam van Princenbosch. Beide teams spelen in de hoofdklasse van de NGF Competitie.

De locatie is ontworpen voor zowel startende als geoefende golfers uit de regio. In de avonduren is het complex helemaal verlicht. De driving range telt een twintigtal ruime en overdekte afslagplaatsen en 24 buitenafslagplaatsen (echt gras of kunstgras). Er is ook een indoor putting green.

Bij elk oefenstation vindt de golfer informatieborden waarop basistechnieken vermeld staan met een doorkoppeling van oefeningen op de website degolfacademie.nl.

Spelplezier

Princenbosch hoopt dat golfers door het trainingscentrum meer gaan oefenen en meer spelplezier zullen hebben: ‘De basisgedachte voor het concept ontstond toen men constateerde dat de gemiddelde golfer niet vaak oefent maar wel graag beter wil gaan spelen om daardoor met nog meer plezier zijn of haar sport te beoefenen. Conclusie: het training center wil graag haar bijdrage leveren aan het vergroten van het spelplezier van de golfer,  we maken het oefenen leuker, indien gewenst leren we golfers hoe ze zo effectief mogelijk kunnen oefenen en reiken we ze de gereedschappen daarvoor aan.’

Volgens Princenbosch hebben vooral vrije golfers, die ruim vertegenwoordigd zijn in de regio, behoefte aan goede trainingsfaciliteiten zoals die nu gerealiseerd zijn op de baan in Molenschot.

Iedereen is welkom voor individuele bezoeken, groepsbezoeken of lessen op Golf Training Center Princenbosch. Informatie. princenbosch.nl

}