225 deelnemers crosscountry lustrumwedstrijd
225 deelnemers aan de cross country-lustrumwedstrijd
Beeld: Frans Blom

25 jaar Golfclub De Gulbergen

19 september 2015 Redactie GOLF.NL
De leden van Golfclub de Gulbergen hebben het 25-jarig bestaan van de club gevierd met een geslaagde golfweek. Ruim 700 spelers hebben aan de golfweekwedstrijden deelgenomen.

Golf de Gulbergen is aangelegd op en rond het hoogste punt van Brabant.

De golfweek werd afgesloten met een een cross country-wedstrijd over alle 27 holes (Sprookjesbaan, Libellenbaan, Old Course) plus de oefenaccommodatie van de club. Aan deze wedstrijd deden 225 spelers mee, een ongekend groot aantal.

Op drie punten was er een rustmoment in de baan met catering van Golfrestaurant de Hooghe Bergh. Daar kregen de deelnemers naast een drankje en een hapje extra vragen voorgeschoteld in de vorm van kennis over de historie van de club, en wat typische golfvragen. Bovendien moest elk team een limerick maken.

Lokale bedrijven hebben aantrekkelijke prijzen beschikbaar gesteld. De dag werd afgesloten met een groots feest.

‘Al met al liep alles vlot, ik heb alleen maar vrolijke gezichten gezien en positieve reacties gehoord’, zei Judith Tesser van de lustrumcommissie

De lustrumweek begon met een Presidents Cup: een wedstrijd in de vorm van een vossenjacht met de voorzitter van de club, Cees Hoddenbagh, als vos.  Ruim 50 procent van de club wist even goed te spelen als de vos of beter, met Marjan van de Broek als uiteindelijke winnaar.

Op maandag mochten 250 leden die een reanimatiecursus hadden gevolgd aan een wedstrijd meedoen. Tussentijds werd hun kennis van de juiste reanimatietechniek getoetst.

Een door de damescommissie georganiseerde vriendinnendag werd ook goed bezocht. De senioren organiseerden een goede doelen-wedstrijd waarbij stichting MOV een donatie van 1200 euro ontving.

De slotavond van de zomeravondcompetitie over 19 wedstrijden werd gewonnen door jeugdspeler Martijn Ronnen. 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


}