De winnaars van het HJO 2015

Sepers en Slungers winnen Hilversumsche Jeugd Open

15 september 2015 Redactie GOLF.NL
Jennifer Sepers en Bas Slungers hebben anderhalve week geleden de derde editie van het Hilversumsche Nike Jeugd Open gewonnen.

Het toernooi werd weer gespeeld op de Hilversumsche Golfclub en werd georganiseerd in samenwerking met Nike. Door slecht weer op de dagen voor het kampioenschap had de organisatie de vrees het toernooi te moeten afgelasten. Gelukkig waren de weergoden de spelers goed gezind en kon het toernooi doorgaan.

Strokeplay

Jennifer Sepers prolongeerde haar titel met een score van 155 slagen (+11). Ze liet Daphne van Houten (ook een score van 155, maar een slechtere tweede ronde) achter zich. Jennifer kreeg als prijs een golftas van Nike Golf.

Bas Slungers was de enige speler in het toernooi met twee ronden onder par. Met 142 slagen (-2) bleef hij Mike Korver (144 slagen) en Jerry Ji (145 slagen) voor.

Bas won een driver van Nike. Specialisten van Nike waren speciaal met de Tourbus Hilversum gekomen om Bas te clubfitten en de juiste driver voor hem samen te stellen.

Alle prijswinnaars kregen ook een waardebon waarmee ze op de website van Nike eigen NikeID golfschoenen kunnen ontwerpen.

Stableford

In de stableford-categorie won Kenneth Harroy (39 stableford punten) bij de jongens en Sam Riemersma (44 stableford punten) bij de meisjes. Loed Jordaan en Sharon de Kloet werden tweede.

Na de 18-holes stableford-wedstrijd gaven Hugh Marr en collega Matt Antell van Nike Golf een clinic. Beide specialisten waren in het land om de spelers van Nike te coachen voor en tijdens het KLM Open. Ook was er een puttwedstrijd op de Hilversumsche waarbij Luke Friederich de eer opstreek en een dozijn Nike-golfballen won.