Dutch Golf Putten

Wedstrijd ‘Intuïtief Putten’

14 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op zondagmiddag 27 september wordt de eerste editie gehouden van een Nederlands kampioenschap ‘Intuïtief Putten’.

Deelnemers krijgen tijdens de wedstrijd op Dutch Golf Putten slechts 10 seconden per putt. De winnaar van het toernooi, dat wordt georganiseerd door Iron Shirt of Golf, ontvangt naast de eeuwige roem 499 euro.
Op de gigantische, hoefijzervorminge oefengreen van Dutch Golf Putten – met 2.600 vierkante meter een van de grootste van Nederland – is op 27 september plek voor 72 golfers.
In de wedstrijd, deels strokeplay en deels matchplay, zullen de deelnemers strijden om de titel van ‘Nederlands kampioen Intuïtief Putten’.

Minder is méér

‘Hoe minder tijd je besteedt aan de voorbereiding op je putts, hoe beter ze worden,’ stelt Reinoud Eleveld, grondlegger van de Iron Shirt of Golf en initiatiefnemer van het toernooi. ‘Rondlopen, lijnen lezen, oefenstrokes maken – het komt allemaal voort uit de hang naar controle die ons mensen eigen is, maar eigenlijk is het onnodig. Sterker nog: met al dat geanalyseer verstoren we onze onderbewuste systemen, die letterlijk aan één oogopslag voldoende hebben om een fantastische putt te maken. Door intuïtief te leren putten, ga je die systemen benutten en zul je met lachwekkend weinig tijd en energie beter worden op de green.’
Gert Jan Markus, PGA professional op Dutch Golf Putten en door Eleveld opgeleid in het gedachtegoed van de Iron Shirt of Golf: ‘Intuïtief betekent met nadruk niét dat je in de voorbereiding op een putt maar wat kunt aanrommelen. Nee, de handvol seconden die je aan de putt besteedt, dienen loepzuiver benut te worden. Eerst activeer je een bepaalde staat van ontspannen alertheid – ja, daar bestaan technieken voor! - en heb je die staat van zijn te pakken, dan doorloop je een heel specifieke routine die 3 seconden duurt.’

Clinic

Gert Jan Markus en Reinoud Eleveld verzorgen op de zondagochtend voor het toernooi een introductietraining. ‘Zoals bij alles waar je in golf duurzaam beter van wordt, vraagt ook dit om training’, zegt Markus. 

De clinic – aanvang 10.00 uur, einde 12.00 uur – staat open voor zowel deelnemers aan het NK als andere geïnteresseerden.
Iedereen kan meedoen, aanmelding kan tot en met 20 september via ironshirtofgolf.com/nk-iputten.

Programma

10.00 – 12.00 uur Introductietraining ‘Moeiteloos meer resultaat op de green’ door Reinoud Eleveld en Gert Jan Markus.
12.00 – 13.00 uur lunch, melden bij de wedstrijdtafel.
13.00 – 17.00 uur Nederlands Kampioenschap Intuïtief Putten (publiek ook welkom!).
17.00 uur – prijsuitreiking en borrel.
• Meer informatie over toernooi: ironshirtofgolf.com/nk-iputten
• Meer informatie over introductietraining: ironshirtofgolf.com/clinic-iputten.
• Meer informatie over intuïtief putten: ironshirtofgolf.com/iputten.


}