Spandersbosch

NK Par-3 op Spandersbosch

14 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op zondag 27 september 2015 wordt de tweede editie van het Nationaal Kampioenschap Par-3 Strokeplay Dames en Heren gespeeld. De maximale handicap bij mannen is 5,0 en bij vrouwen 8,0.

Opnieuw is Golfpark Spandersbosch in Hilversum gastheer. Het toernooi zal worden gespeeld op de twee door Gerard Jol ontworpen banen van Spandersbosch, de Boschbaan en de Par-3 Crailoobaan.

Op de Boschbaan zal Spandersbosch opnieuw speciaal voor dit Nationaal Kampioenschap een vijftal holes inkorten tot par-3 holes, waardoor een uitdagend 18 holes par-3 parcours ontstaat van 2.184 meter.

In 2014 eindigde geen van de deelnemers onder par. De winnaar bij de heren, Jim de Heij, won met een score van 108 slagen (gelijk par). Bij de dames was het Annemiek Dompeling die met een score van 114 slagen (+6) de titel veroverde.

Het Nationaal Kampioenschap Par-3

Er zullen totaal twee rondes van 18 holes worden gespeeld, in de ochtend - start om 08:00 - en in de middag. Inschrijving en wedstrijdinformatie NK Par-3: www.ngfwedstrijden.com

Clinic

Toeschouwers zijn de hele dag van harte welkom op Golfpark Spandersbosch. De beginnende, oriënterende golfer kan om 10:30 uur of om 15:00 uur gratis meedoen aan een clinic op de oefenfaciliteiten van het golfpark. De clinic omvat het slaan, putten en chippen en duurt 1,5 uur. (Aanmelden via ikdoemee@golfclubspandersbosch.nl.)