Inder van Weerelt
Inder van Weerelt deelt de leiding in de Twente Cup met Ralph Miller.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Weerelt en Miller zij aan zij

6 september 2015 Redactie GOLF.NL
De twee ervaren pro's Inder van Weerelt en Ralph Miller gaan halverwege de Twente Cup met 68 slagen (-4) aan de leiding.

Inder van Weerelt en Ralph Miller hebben een goede kans om het laatste startbewijs voor het KLM te veroveren. Halverwege de 36-holes Twente Cup, een wedstrijd van de PGA Holland Tour, voeren de twee de ranglijst aan.

De eerste ronde van het toernooi op de par-72 baan van de Twentsche Golfclub bij Ambt Delden lag zaterdag ongeveer anderhalf uur stil vanwege slecht weer. Dat mocht Miller - pro van de Lage Vuursche - niet verhinderen om met een eagle en vijf birdies - waarvan twee als slot - een 68 in de boeken te brengen.

Pas laat in de middag werd zijn score door Inder van Weerelt geëvenaard. De titelverdediger liet zes birdies op de Overijsselse parkbaan noteren. Zowel Inder van Weerelt als Ralph Miller is nog niet geplaatst voor het KLM Open, dat komende week op de Kennemer Golf & Country Club wordt gespeeld.

Dat geldt ook voor Rob van de Vin en Robin Swane. Beiden gingen in 69 slagen rond.

Floris de Haas, Maarten Bosch en Ramon Schilperoord zijn na een 70 ook nog niet kansloos. Van dit drietal is De Haas vanwege zijn zege eerder dit jaar in het PGA Holland Kampioenschap al zeker van deelname aan het KLM Open.

Inder van Weerelt speelde het KLM Open al twaalf keer. Hij haalde in 2003 (74ste) en 2014 (6ste) de cut. Ralph Miller deed elf keer mee. In 2000 (76ste) en 2011 (73ste) speelde hij vier ronden.

Volledige stand na eerste ronde en scoring