Grootste Golftoernooi ter Wereld

Grootste Golftoernooi ter Wereld

5 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op vrijdag 2 oktober wordt op Golfbaan Spaarnwoude de vierde editie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld gehouden.

Stichting Sporters in Actie en de MF Foundation organiseren het toernooi waaraan ook veel bekende Nederlanders meedoen (bijvoorbeeld Sebastiaan Labrie, Winston Post, Piet Schrijvers, Ferry Maat).

In het Grootste Golftoernooi ter Wereld spelen zoveel mogelijk golfers tegelijk voor het goede doel: het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling (MDCK) in het Spaarne Gasthuis.

‘Het is ontzettend belangrijk dat dit centrum er komt’, zegt de voorzitter van de MF Foundation, Frank Vogel. ‘Het klinkt onvoorstelbaar maar wekelijks worden er in onze regio gemiddeld 20 kinderen opgevangen die te maken hebben met mishandeling of misbruik. Het staat buiten kijf dat deze kinderen zo optimaal mogelijk geholpen worden. Nu ontbreekt het nog aan middelen om dit unieke centrum op een (kind)vriendelijke manier in te richten en daar willen wij ons 2 oktober graag voor inzetten.’

Greenfee en inschrijven

Inschrijven kan telefonisch via Sporters in Actie (020-4509870) en vanaf 11 september online via de website golfbaanspaarnwoude.nl.

De 9-holes greenfee op de C-, D-, E-baan bedraagt 25 euro. Op de A-, B- en F-holes betalen de deelnemers 15 euro voor 9 holes. Op de F-holes wordt ook FootGolf, FlingGolf en DiscGolf gespeeld.

Op het toernooi wordt live muziek gespeeld en er zijn diverse demonstraties, clinics voor niet-golfers en allerlei challenges. Meer informatie: sportersinactie.nl.

Sporters in Actie 

Stichting Sporters in Actie en de MF Foundation organiseren sportieve evenementen ten bate van het goede doel. In de eerste editie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld speelden 1584 golfers 100.000 euro bij elkaar ten bate van Spieren voor Spieren.