Floris Brendel was met een score van 72 slagen de winnaar van het Sallands Jeugd Open.

Floris Brendel wint Sallandsch Jeugd Open

2 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op zondag 30 augustus is de vijfde editie van het Sallandsch Jeugd Open gespeeld op de Sallandsche Golfclub 'de Hoek' in Diepenveen. Floris Brendel was de winnaar.

De eerste lustrumeditie van het jeugdevenement was volgens de organisatie wederom succesvol met een deelnemersveld van 75 deelnemers. Onder de deelnemers waren veel jeugdspelers van de Sallandsche zelf en veel lage handicappers uit de top van Nederland, van wie 8 plushandicappers.

Er werd gestreden in twee categorieën: categorie 1 met handicaps tot 11.5 (bruto strokeplay) en categorie 2 met handicaps hoger dan 11.5 (netto strokeplay). Na een bewolkte en natte start van de dag werd het al snel warm en broeierig weer, waardoor het een pittige wedstrijd werd. Naast de aangeboden lunchpakketjes vonden de extra bananen en flesjes water ook gretig aftrek. Dat het lastig was, bleek ook uit de CBA van -4.

In de eerste categorie wist Floris Brendel van de Sallandsche de vele concurrenten voor te blijven en won hij met een ronde level par het Jeugd Open. Mike Korver volgde op één slag met een ronde van 73 en Jochem Hubregtse noteerde een ronde van 74 slagen voor een derde plaats.

Bij de meisjes was Zhen Bontan met een ronde van 73 slagen de winnaar, gevolgd door Amber Bruins op de tweede plaats met 81 slagen en Kaylee de Jonge op de derde plaats met 83 slagen.

In de tweede categorie was de eerste prijs voor Mike Appelhof met een netto score van 73. Tweede werd Jan Bader met 74 netto en Tom van Balen volgde met 75 netto.

De beste netto score van de dag was bij de jongens Job Schoenmaker met een netto score van 70. Bij de meisjes was dit Sanne Wendt met een netto score van 73.

Live scoring

De ouders en andere geïnteresseerden, op de club of elders aanwezig, konden de wedstrijd volgen via live scoring op de website of smart phone. Om de drie holes waren recorders gepositioneerd om via de app de scores door te geven, zodat deze online en direct op schermen in het clubhuis zichtbaar waren.

Lekkers, muziek en de Frohn Putt Trofee

Na de wedstrijd stond op het terras een ijskarretje klaar om de aanwezigen te voorzien van een fris ijsje. In afwachting van de prijsuitreiking en begeleid door muziek van het dj-koppel Jowflow konden spelers op de green voor het clubhuis strijden om de Frohn Putt Trofee, een 'drawback putting wedstrijd', georganiseerd door Geert Frohn. Deze werd gewonnen bij de meisjes door Sophie Teerink en bij de jongens door Jochem Hubregtse.