NK Foursome
De winnaars van het NK Foursome.
Beeld: NGF

Uitslagen NK Foursomes

1 september 2015 Redactie GOLF.NL
Op de Koninklijke Haagsche werd 29 en 30 augustus het NK Foursome gespeeld. De overwinning ging naar de duo's Dompeling/Van Zuuren en Van Deutekom/Bradley.

Op een zonovergoten Haagsche - die er geweldig bij lag - werd er eerst een stableford wedstrijd tegen par afgewerkt om de top-8 teams van de deelnemers te bepalen. Zij plaatsten zich voor de kwartfinale van het matchplay gedeelte.

Bij de dames waren Romy Meekers en Roos Haarman de grote favoriet en met 39 stablefordpunten maakten zij die rol meer dan waar. In de kwartfinale won het duo met 5&3 van Christine Scholten en Sophie Teerink en in de halve finale moesten Floor Stevens en Valery Stevens er aan geloven, echter pas op hole 17.

In de finale troffen zij het gelouterde duo Cornelie van Zuuren en Annemiek Dompeling. De thuisspeelsters versloegen in de kwartfinale Magda Rutten en Lies Kraaijenhagen met 4&2 en waren in de halve finale met 6&4 ruim te sterk voor Lotte Hoekstra en Annemiek de Langen.

In de finale was het de ervaring van Van Zuuren en Dompeling die het won van het talent van Meekers en Haarman. In een spannend duel wonnen de speelsters van de Haagsche met 2&1.

Heren

Bij de mannen plaatsten Peter Melching en Jordy Kuijsters zich met gemak voor de finale. In kwartfinale werden Tom Donders en Rilan van Opstal met 6&4 verslagen en in de halve finale werden Leon Broenink en Aron Joustra met dezelfde cijfers opzij gezet.

De andere finalisten waren Robin van Deutekom en Richard Bradley. Zij wonnen met 4&2 van Roelof Koopmans en Alex van Gelderen in de kwartfinale en waren met 3&2 te sterk voor Bram Rutten en Koen Rutten in de halve finale.

Net als bij het NK Matchplay stonden Robin van Deutekom en Jordy Kuijsters dus weer tegenover elkaar, dit keer geflankeerd door hun medespelers. Net als op het Rijk van Nunspeet was het Van Deutekom die het duel van Kuijsters won. Samen met Bradley was hij met 2&1 te sterk voor het andere duo.

Uitslagen vrouwen

Uitslagen mannen

Lees meer over

Amateurs