Erkenning Pitch & Putt Doetinchem

9 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Met een subtiele, maar net iets te korte afslag vanaf de eerste tee markeerde Niels Joosten, burgemeester van Doetinchem, een belangrijke, nieuwe fase in het jonge bestaan van de lokale pitch & putt-baan. Wij stonden op de gastenlijst en waren aangenaam verrast door de kwaliteit van deze laagdrempelige golffaciliteiten.

Volgens overlevering moet niemand minder dan Karel de Grote ooit ter plekke hebben geroepen: “Wat Een Heerlijk Land". Mythe of werkelijkheid, het ontstaan van de naam Wehl is treffend, zeker op deze stralende Achterhoekse nazomerdag. Er was echter een tijd dat het uitzicht over dit heerlijke land werd verstoord door een lelijke vuilnisstortplaats, die precies op de grens tussen Wehl en Doetinchem was neergelegd. Gelukkig bleek na sluiting snel een nieuwe bestemming gevonden en zo ligt er sinds twee jaar een verrassend heuvelachtige pitch & putt-baan tussen de weilanden van beide plaatsen.

Veel uitdaging

Afgelopen week ontving de stichting Golfclub De Wehlse Heerlijkheid van de lokale Pitch & Putt Doetinchem het begeerde D-lidmaatschap van de NGF waardoor de lokale club nu onder andere handicaps mag registreren. Handicaps op een baan met achttien holes van gemiddeld vijftig meter? Jawel, want in Doetinchem kunnen ze deze holes transformeren naar een volwaardige negen holes par-driebaan (60 tot 150 meter). Uiteraard kan iedereen hier ook zonder handicap terecht. Het leuke van het uitstekend onderhouden Pitch & Putt Doetinchem is dat er bijzonder veel uitdaging te vinden is voor zowel de beginnende als de ervaren golfer. De hoogteverschillen zijn talrijk, de greens klein en strak en bij onnauwkeurig spel lig je opeens een paar meter lager of in de serieuze rough. Voor de prijzen hoef je het niet te laten; negen holes pitch & putt golf kost hier twaalf euro, voor achttien holes betaal je zestien euro. Inclusief materiaalhuur en een korte instructie, wel te verstaan.

Fungolf

Het interessante golfconcept van eigenaar Henk van Slageren is inmiddels uitgegroeid tot een complex met een volwaardige drivingrange waar twee pro’s lessen verzorgen en een fraai aangelegde midgetgolfbaan. Van Slageren spreekt liever over fungolf en heeft de mini-holetjes van kunstgras mooi verwerkt in een weelderige tuin met vijver. Kortom, dit verrassende concept biedt veel interessante en laagdrempelige manieren om met de golfsport kennis te maken, om aan je korte spel te werken of om gewoon veel golfplezier met je vrienden te hebben. Zo zien we het graag.
Meer info: pitch-putt-doetinchem.nl

}