ECCO Cage
ECCO BIOM G2
ECCO Casual Hybrid
ECCO BIOM Hybrid 2
ECCO Speed
ECCO BIOM Hybrid 2
ECCO Casual Hybrid

ECCO presenteert modellen voor 2016

26 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
ECCO timmert al jaren stevig aan de weg als het gaat om de verkoop van comfortabele schoenen voor een breed publiek. Sinds Freddy Couples de Deense firma tijdens de 2010-editie van The Masters letterlijk voor het voetlicht bracht, gaat het hard met hun golfdivisie. ECCO – inmiddels dus ook bekend door hun spikeloze (hybride) golfschoenen – lanceerde onlangs de catalogus voor 2016. Wij waren erbij en geven je een selectie van de belangrijkste modellen die vanaf begin volgend jaar beschikbaar zijn.

Speed (m)

Geïnspireerd door het succes van haar eigen sneakers heeft ECCO die jonge, casual uitstraling ook naar een hybride golfschoen willen vertalen. Komt vanaf het voorjaar beschikbaar in drie versies: een leren Gore-Tex model, plus een leren en gecombineerd leren/textiel uitvoering, waarbij de iets verhoogde hiel zorgt voor een stevige sluiting om de achtervoet.
Prijs: 160 euro, 180 euro (Gore-Tex)

Cage (m)

Een schoen met spikes waarbij de naam verwijst naar de opvallende ‘kooiconstructie’ die rondom de hiel is aangebracht en tot de neus doorloopt. Die cage moet voor extra stabiliteit tijdens de swing zorgen. Verder is de schoen onder meer van lichtgewicht Caldera-leer gemaakt, dat extra waterafstotend is dankzij een behandeling met ECCO’s Hydromax-techniek.
Prijs: 189,99 euro

BIOM G2 (m/v)

Voor mannen en vrouwen die graag op spikes golfen en houden van de stabiliteit van een carbonfiberzool en Natural Motion-technologie (reagerend op de natuurlijke vorm van de voet). De bovenkant is gemaakt van het duurzame en goed ademende yak-leer dat via ECCO’s ‘direct injection’ aan de onderkant is bevestigd.
Prijs heren: 210 euro (Hydromax), 230 euro (Gore-Tex)
Prijs dames: 200 euro (Hydromax), 220 euro (Gore-Tex)

Golf Tour Hybrid (m)

De vernieuwde combinatie van een klassiek uiterlijk met ECCO’s vertrouwde spikeloze DTS (Dynamic Traction System) TPU-zool waarmee je zo vanaf de golfbaan de directiekamer in kunt lopen. Beschikbaar in Hydromax en Gore-Tex versies. Zoals bij alle modellen is de Gore-Tex-variant te herkennen aan het logo aan de binnenkant van de lip.
Prijs: 190 euro (Hydromax), 210 euro (Gore-Tex)

BIOM Hybrid 2 (m/v)

Doorontwikkeling van ECCO’s meest verkochte golfschoen, met nieuwe details en kleuren, een uitneembaar voetbed dat de vorm van voet natuurgetrouw volgt en een iets ruimere voorvoet waardoor de tenen comfortabeler kunnen bewegen. Combineert yak-leer met Hydromax of Gore-Tex. Voor de dames komen er begin 2016 ook Hybrid Lite- en Summer Hybrid-modellen beschikbaar.
Prijs heren: 180 euro (Hydromax), 200 euro (Gore-Tex)
Prijs dames: 170 euro (Hydromax), 190 euro (Gore-Tex)

Casual Hybrid (m/v)

De meest toegankelijke, moderne en goedkoopste schoen uit ECCO’s 2016-lijn komt in twee varianten: met witte neus in herkenbare sneakerlook en met een iets klassiekere wingtip. Voorzien van een flexibele PU-zool met spikeloze E-DTS-nopjes en inclusief uitneembare inlegzool. Opvallend zijn de verschillend kleurencombinaties en gevarieerde afwerking in het design van de damesschoenen.
Prijs heren: 110 euro (wingtip), 130 euro (sneaker)
Prijs dames: 140 euro (wingtip), 130 euro (sneaker)

Meer info: nl.ecco.com/nl-nl/sport/golf


Lees meer over

Equipment