TopGolf Holland Tour

Winnaars Finale TopGolf Holland Tour

29 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Op 25 oktober is de grote finale van de TopGolf Holland Tour gespeeld op Het Rijk van Nijmegen. De dagwinnaars en de overall winnaars en runners-up van de eindranking zijn bekend.

TopGolf Holland richt zich met wedstrijden en activiteiten op jeugdgolfers en families in Nederland. TGH organiseert onder meer de Faldo Netherlands Series en is hoofdsponsor van het Dutch Junior Open op Toxandria. 

Iedereen kan lid worden van TopGolf Holland. De TopGolf Holland Tour is gesplitst in drie tours: de Pro Series voor topjeugdspelers met een single handicap, de ST8TS TGH Tour voor enthousiaste jeugdgolfers in het bezit van handicap 54 (GVB) en met enige wedstrijdervaring en de Next Generation Tour voor beginnende golfers. In de Pro Series van TopGolf Holland is een wildcard voor het Dutch Junior Open te winnen. 

Finale

In de finale gingen 72 deelnemers in een heerlijk herfstzonnetje van start op de Nijmeegse baan en op Groesbeek Zuid. Afhankelijk van de tour en de leeftijd werd gestart vanaf lichtblauw, paars, oranje, rood, blauw, geel of wit.

Er waren ook activiteiten in en rond het clubhuis en op de driving range. Hoofdsponsor ST8TS gaf geïnteresseerden een heuse 'APK Winterklaar Check', er werd gekeken of de clubs nog wel op maat waren. Pro Golf Tour-speler Dylan Boshart gad een masterclass over wedstrijdvoorbereiding en het spelen op de Tour en cliniclowns verkochten Toetknuffels.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden de veranderingen en vernieuwingen voor het seizoen 2016 gepresenteerd in een film. Daarna bedankte TopGolf Holland-directeur Patrick Jägers alle medewerkers van ST8TS en TopGolf Holland en de referees die de wedstrijden dit jaar in goede banen hebben geleid. Bij een verkiezing ‘Caddie van het Jaar’ werd Hans van Velp postuum geëerd. Wim Helgers werd verkozen na de nominatie door zijn dochter Marieke.

Hieronder volgt een overzicht van alle winnaars en runners-up.


Tour

Dagwinnaar

Runner-up Eindranking

Overall winnaar Eindranking

NG Tour

Maarten Brinkman (42 slagen)

Isabella Doerga

Maarten Brinkman

ST8TS TGH Cat. 1

Marcel Sutedja (35 slagen)

Jilguero Saliha

Marcel Sutedja

ST8TS TGH Cat. 2

Joris Kool (80 slagen)

Mattias Henke

Kai Leider

ST8TS TGH Cat. 3

Jack Ingham (73 slagen)

Marijn Hoogeveen

Hugo Groothuis

ST8TS TGH Cat. 4

Nevill Ruiter (77 slagen)

Floris Steunenberg

Lars van der Vight

ST8TS TGH Cat. 5

Gijs van den Ende (76 slagen)

Noa Janssen

Jordy Schuijl

ST8TS TGH Cat. 6

Jurriaan Gorissen (82 slagen)

Justin Heijnen

Melchert Butter

Pro Series

Dario Antonisse (72 slagen)

Kenneth Hu

Dario Antonisse


Meer informatie: topgolfholland.com.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


}