Wentworth
Het clubhuis van Wentworth en Joost Luiten in het BMW PGA Championship dat elk jaar op de West Course wordt gespeeld
Beeld: Golfsupport.nl

Lid worden van Wentworth kost straks £125.000

21 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Volgens leden van de Wentworth Club gaan de nieuwe eigenaars een enorm bedrag vragen aan nieuwe leden: 125.000 pond. De huidige leden moeten 100.000 betalen als ze lid willen blijven.

Wentworth Club uit 1924 ten zuidwesten van Londen was altijd al exclusief. Maar als de nieuwe eigenaars - Chinese investeerders onder aanvoering van zakenman Chanchai Ruayrungruang – hun plannen doorzetten wordt de club nog exclusiever. 

Ruayrungruan behoort volgens berichten in de media tot de tien rijkste Chinezen en hij wil dat nieuwe leden eenmalig 125.000 pond betalen.

De club met drie golfbanen, die ook het hoofdkwartier van de European Tour is en waar de Ryder Cup is geboren, telt nu ongeveer 4.000 leden en zij betalen 8.000 pond per jaar, na een entreegeld van 15.000 pond. Een pond is ongeveer 1,35 euro.

De nieuwe tarieven, zo is dinsdag gemeld in een ledenvergadering, gaan april 2017 in. Het jaarbedrag wordt verdubbeld naar 16.000 pond. Het is nog niet duidelijk of de 100.000 pond die op tafel gelegd moet worden een soort obligatie is of dat de leden het bedrag kwijt zijn.

De Chinese eigenaars, die zich verenigd hebben in het bedrijf Reignwood Group, willen de banen en andere faciliteiten verbeteren (zie verderop). Maar er wordt gefluisterd dat er zo enorm veel geld wordt gevraagd om bestaande leden kwijt te raken en ruimte te creëren voor nog veel rijkere mensen.

De club zegt dat het huidige ledensysteem vervangen wordt door een ‘family-based’ systeem en dat de bedragen privé-informatie zijn.

Renovatie

De West Course, een ontwerp van Harry Colt, is in het recente verleden aangepast door Ernie Els. De meeste spelers vonden het geen verbetering en architectuurliefhebbers al helemaal niet. Ruayrungruang wil de baan weer aanpassen maar gek genoeg geeft hij de opdracht aan Ernie Els.

In een persbericht wordt het zo geformuleerd:

‘A vital part of the investment programme will see a major renovation of the West Course, carried out in association with Ernie Els Design. The improvements have been endorsed by Chief Executive of the European Tour, Keith Pelley, and will reinforce the West Course’s position as one of the world’s top golf courses.’

De andere twee banen van Wentworth (de East en Edinburgh) zullen ook een renovatie ondergaan.

‘The East Course will be restored to its original Harry Colt design. For the Edinburgh Course, Wentworth’s vision is to create a world-class golf course and state-of-the-art practice facility.’

Reignwood Group heeft de baan voor 135 miljoen pond overgenomen van de Britse zakenman Richard Caring.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}