Turkish Airlines World Cup Golf 2015
De deelnemers aan de Turkish Airlines World Cup Golf

Winnaars Turkish Airlines World Cup

16 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Afgelopen woensdag is op The International een wedstrijd gespeeld van de Turkish Airlines World Cup Golf 2015.

Het toernooi in Amsterdam was een van de 70 kwalificatietoernooien van de wereldwijde serie die sinds 2013 plaatsvindt. 75 spelers waren aanwezig op uitnodiging van Turkish Airlines.

Niels Vlietman en Wilco Sweijen eindigden als eerste in twee verschillende categorieën met een score van 39 en 36 stablefordpunten. Zij kwalificeerden zich hiermee voor de finale die eind oktober wordt gespeeld in de Turkse plaats Antalya. Kim Panday en Jean-Paul Speelman wonnen de prijs voor nearest to the pin.

Het eerste kwalificatietoernooi van 2015 werd gespeeld in maart in Zuid-Afrika. Daarna volgden toernooien over de hele wereld, waaronder de landen Qatar, India, Koeweit, Pakistan, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, China, Hong Kong en Duitsland.

De winnaars van de Grand Final zullen een startbewijs veroveren voor de pro-am van het European Tour-toernooi van Turkish Airlines. Daarnaast genieten alle finalisten van een zevendaags verblijf in een all-inclusive hotel.

Turkish Airlines, onlangs voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa, lanceerde de World Golf Cup in 2013. Er waren toen twaalf kwalificatiewedstrijden. Winnaar was de Chinees Han Liang. Als prijs mocht hij een pro-am spelen met Tiger Woods. Na het enorme succes van de eerste editie werd het evenement in 2014 uitgebreid naar 50 toernooien wereldwijd en naar 70 dit jaar.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}