Openbare Golfbaan Dronten
Openbare Golfbaan Dronten
Beeld: F.J. Kubatz

Openbare Golfbaan Dronten is verlengd

15 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
De eigenaren van Openbare Golfbaan Dronten melden dat de baan verlengd (van par 66 naar par 70) en verfraaid is.

Vier holes van de 9-holes Openbare Golfbaan Dronten hebben een metamorfose ondergaan. 'Door de ingrijpende aanpassingen van de nieuwe holes krijgen de spelers een geheel nieuwe spelbeleving van de baan', aldus Rianet van der Ven, samen met golfpro Mike Woltering de eigenaren van de OGD Dronten.

De par 3 tweede hole is verlengd en een par 4 geworden, waarbij de fairway enigszins schuin moet worden aangespeeld. Ook hole acht kreeg er een fiks aantal meters bij, deze hole is een par 5 geworden. Daarnaast werd ook hole 4 verlengd en deze heeft nu vanaf de nieuwe tee een prachtige en uitdagende kijk naar de fairway. De par-3 zevende is zo’n 30 meter langer geworden en heeft nu een nieuwe verhoogde afslagplaats.

De holes zijn door de NGF opnieuw ingemeten en de course rating en slope rating zijn aangepast.

De baan, die in 2009 is aangelegd, telt nu twee par 3’s, zes par 4’s en een par 5. Mike en zijn vrouw Rianet, die baan hebben ontworpen, zijn erg verheugd met de uitbreiding van de baan. Door de nieuwe lengte is de baan geschikt voor de gewone afdelingen van de NGF Competitie.

‘We zijn nu een compleet volwaardige baan die in alle facetten voorziet’, zegt Rianet van der Ven. ‘Zo is er ook onze uitgebreide golfshop, waar iedereen de materialen met behulp van de flightscope kan testen op een outdoor drivingrange. In het gezellige restaurant met een mooi buitenterras kan worden nagenoten van de ronde.’

Eerder dit jaar werd de baan door bezoekers van Leadingcourses.com gekozen tot ‘Hidden gem’ en Woltering hoopt dat de nieuwe status van de baan het nog aantrekkelijker maakt voor golfers om op de OGD Dronten te komen spelen: ‘De baan is een parel in de polder, al zeg ik het zelf. Als je de holes speelt waan je je buiten de polder, omdat het karakter van de baan een bosbaan is. Je loopt tussen de bossen en de meeste fairways zijn glooiend. Daarbij is de baan geschikt voor golfers van elk niveau.’

Website: golfenindronten.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}