Noordelijke Golf Tour
Martin van der Schans (organisatie), Paul Kern (1e stableford), Jacqueline Oosterwijk (Golftime Travel) en Daan Vos (1e strokeplay)

Daan Vos wint Noordelijke Golf Tour

13 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Afgelopen vrijdag was de ontknoping van de Noordelijke Golf Tour (NGT) op de Drentsche Golf & Country Club nabij Assen.

Organisator Martin van der Schans breidde de NGT dit jaar uit van vier naar zes wedstrijden. Die werden gehouden op verschillende golfbanen in de provincies Groningen en Drenthe.

Dit jaar was de NGT te gast op de 9-holes golfbanen van Zuid-Drenthe en Duurswold, de 18-holes banen van de Compagnie, de Noord-Nederlandse en de Gelpenberg en ten slotte op het 27-holes golfcomplex van de Drentsche.

Het doel van Van der Schans is geslaagd: het opzetten van een gezellige amateurtour in de regio en het promoten van de golfbanen en de golfsport in het noorden van het land

In de finale werden alle 27 holes gebruikt die de Drentsche Golf & Country Club rijk is. De strokeplay-categorie (tot handicap 11,4) speelde de rood/witte holes en de stableford-categorie (hcp 11,5-22) speelde geel/rood.

‘Perfecte weersomstandigheden en een prachtig geprepareerde golfbaan maakten de golfdag fantastisch’, aldus organisator Martin van der Schans. ‘De finale was in beide categorieën erg spannend, mede omdat de hoofdprijs zeer de moeite waard is. Een ticket voor deelname aan het Golftime Open, dat begin november in Portugal gespeeld wordt, stond op het spel.’

Winnaars

Bij de prijsuitreiking in het restaurant van de Drentsche werden naast alle 120 individuele deelnemers aan de NGT ook de trouwe sponsoren bedankt voor een prachtig golfseizoen.

De stableford-categorie kende de volgende uitslag; Gerrit Smit (Noord-Nederlandse) werd derde met 106 punten, Derk Bleker (Drentsche) legde met 109 punten beslag op de tweede plek en Paul Kern (Noord-Nederlandse) ging er met de hoofdprijs vandoor. Hij vergaarde in drie wedstrijden 111 stableford punten.

De strokeplay-categorie leverde twee prachtige dagscores op, Aron Joustra en Ronny Smid speelden een ronde van 72 (-1).

In het klassement volgden Jan Willem van der Eijk en Willem Jaap Engbers (beiden Noord-Nederlandse) elkaar op de voet met respectievelijk 222 en 221 netto slagen. Daan Vos (The Dutch) won met een dagscore van 65 netto slagen ook het klassement met 217 slagen.

2016

De Noordelijke Golf Tour vindt in 2016 zeker een vervolg. Op de website noordelijkegolftour.nl kan een ieder zich op de hoogte stellen van het programma, de deelnemende golfbanen en de ranglijsten.