Budgetgolf Open 2015

Uitslag Budgetgolf Open 2015

13 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Marcel de Jong (lage handicaps) en Nico Schaap (hoge handicaps) hebben op Golfresort Harderwold het Budgetgolf Open 2015 gewonnen. De Jong werd tevens winnaar van de Budgetgolf Tour 2015. Bij de hoge handicappers ging die eer naar Peter Wierenga.

De website budgetgolf.nl verzamelt al tien jaar allerlei aanbiedingen en arrangementen van Nederlandse golfbanen. Budgetgolf wil de Nederlandse golfer een goed overzicht bieden van wat er op de banen te koop is en biedt golfbanen een extra (en gratis) etalage om aanbiedingen te promoten. Ook organiseert Budgetgolf open wedstrijden.

Budgetgolf Open

Het zevende Budgetgolf Open, met 47 deelnemers, werd gehouden op zondag 4 oktober. In de lage-handicapcategorie (onder handicap 21) ging Marcel de Jong er met 40 punten met de eerste prijs vandoor, voor Willem Dijkman (38 punten) en Petra van den Aardweg. Zij behaalde 35 punten, mede dankzij drie chip-in birdies.

In de hoge-handicapcategorie lagen de scores een stuk minder hoog. Daar ging de eerste prijs naar Nico Schaap met 33 punten, voor Maarten Zwart (ook 33 punten) en Martijn London (31). 

Alle prijswinnaars gingen naar huis met een ‘gouden’ beker en een setje van twee greenfees voor een Nederlandse golfbaan. 

De longest drive bij de mannen werd gewonnen door Marco Polfliet en bij de dames was de winnaar Henriëtte Huurman. De neary werd gewonnen door Marcel de Jong. Zij wonnen met hun prestaties een fles wijn.

Budgetgolf Tour

Het Budgetgolf Open was de laatste wedstrijd van de Budgetgolf Tour 2015, een serie van zes wedstrijden. De eerste prijs van de Budgetgolf Tour 2015 ging in de lage-handicapcategorie naar Marcel de Jong. 

In de hoge categorie werd Peter Wieringa de winnaar. Hij had genoeg aan de minimale deelname van drie wedstrijden om de eerste prijs op te eisen. Op de tweede plek eindigden Joost van Leijenhorst (laag) en Marinus van der Weide (hoog), voor Willem Dijkman (laag) en Nico Schaap (hoog).

Beide nummers een wonnen een Wilson Staff Nexus Cart Bag en een cadeaubon van 50 euro; voor de nummers twee was er een Wilson Staff Vizor Level 2 M1 putter en een giftcard van 25 euro; de nummers drie gingen ieder met vijf dozijn Wilson Staff DX2 Soft ballen naar huis. De prijzen werden beschikbaar gesteld door sponsor Wilson Staff en door Budgetgolf.

Ook komend jaar wordt er een Budgetgolf Tour gehouden. Zodra de wedstrijden bekend zijn worden deze gepubliceerd op de site van Budgetgolf en is inschrijven mogelijk. 

Informatie: budgetgolf.nl.

 

}