Broekpolder
Spelers in de benefietwedstrijd op Broekpolder

11.200 euro ingezameld op Broekpolder

11 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Golfclub Broekpolder stelt eenmaal per jaar de baan ter beschikking voor een goed doel. Dit jaar is 11.200 euro ingezameld voor het fonds Gezond Geboren.

Het fonds Gezond Geboren organiseerde op woensdag 7 oktober een benefietwedstrijd op de baan in Vlaardingen. Het fonds, de naam zegt het al, wil kans op de geboorte van een gezond kind vergroten door terugdringen van sterfte en ziekte vóór, tijdens en na de geboorte door stimulatie van wetenschappelijk onderzoek.

Maar liefst 24 teams van vierballen hadden zich ingeschreven voor de Texas scramble-wedstrijd. ‘Jong en oud trotseerden de regen, die bij de voorzitter van het fonds associaties opriep met vruchtwater’, aldus de organisatie. ‘De zorg voor de ongeborenen, de allerkleinsten uit onze samenleving, sluit aan bij het NGF-programma Committed to Familie.’

Bij het diner, na een borrel en prijsuitreiking, verzorgde prof. dr E.A.P. Steegers van het Erasmus MC een korte voordracht over het belang van wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Een van de deelnemers kon worden gefeliciteerd met het bericht dat hij die avond een trotse grootvader was geworden.

De netto opbrengst van 11.200 euro komt geheel ten goede aan het fonds.

}