Donald Armour
Donald Armour
Beeld: NGAC

Golf voor diabetes met Donald Armour

9 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Professional Donald Armour zet zich in voor mensen met diabetes. Op 29 oktober organiseert zijn stichting een toernooi voor golfers met diabetes op de Openbare Golfclub Dronten.

Donald Armour speelde enkele jaren op de European Tour en is sinds 1981 teaching pro in Nederland. Enkele jaren geleden kreeg hij diabetes en sindsdien zet hij zich met zijn Donald Armour Foundation in voor mensen met de aandoening die vroeger suikerziekte werd genoemd. Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht houden.

Bewegen

Veel bewegen is goed voor iedereen maar zeker wanneer je diabetes hebt. ‘De wandelschoenen aantrekken, naar de sportschool of lopend de boodschappen doen? Dat is allemaal prima, maar op ten duur een klein beetje saai’, aldus Armour. Hij stimuleert golf onder diabetespatiënten: ‘Golf is een fantastische manier om te bewegen. En dat moeten en willen wij diabetespatiënten allemaal, niet waar? En waarom dan niet in een prachtige omgeving daar ook nog eens een leuk spelletje van maken? Golf is een spel bij uitstek om een sport te combineren met rustig bewegen. Negen holes spelen is al gauw vier kilometer, alleen niet in een moordend tempo.’

De Donald Armour Foundation zet zich in voor mensen met diabetes dankzij sponsors, partners en particilieren. De stichting organiseert wedstrijden (zie verderop) maar ook cursussen waarbij ‘gewone’ beweegoefeningen gecombineerd worden met golfoefeningen. 

Oefenen op de range of op practice greens is volgens Armour ook goed: ‘Golf is een dusdanig alles omvattende sport dat men kan gaan kiezen tussen een aantal kilometers spelen op de baan, of sleutelen aan de golftechniek’. Ga naar de golfbaan en oefen de lange slagen, of juist de korte slagen. De inspanning bij korte slagen is wat lager, maar ze zijn heel belangrijk voor je spel.’

Golf-diabetestoernooi

De wedstrijd van de Donald Armour Foundation Challenge op 29 oktober 2015 is toegankelijk voor mensen met diabetes, welke type dan ook.

Er kunnen 56 spelers meedoen; 18 van hen spelen 18 holes en 18 spelen negen holes. Voor deze 36 spelers is handicap 54 of lager een vereiste.

Voor twintig deelnemers is er een golfintroductiemiddag onder begeleiding van twee pro’s. Clubs en ballen zijn aanwezig.

Aan het eind van de middag is er voor alle deelnemers een diabetes gerichte maaltijd. Ontvangst, lunch en maaltijd zijn in de prijs inbegrepen.

De prijzen: 18-holes wedstrijd € 40 per persoon; 9-holes wedstrijd € 30 per persoon; introductiemiddag € 25 per persoon. 

Kinderen tot 18 jaar mogen gratis deelnemen. Dat jeugd gratis speelt is een belangrijk uitgangspunt van de stichting.

Er zijn de hele dag prik-plekken aanwezig. Voor het programma en meer informatie, bezoek de website golfvoordiabetes.nl of mail 

donald@golfvoordiabetes.nl.

Ambassadeurs

De Donald Armour Foundation heeft drie ambassadeurs: Bas van de Goor, Olle Thieme en Robert Coles. Bekijk hieronder een interview met oud-olympisch kampioen Bas van de Goor.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

NGAC.nl doneert de helft van zijn opbrengst van de nationale golfanalyse cadeaubon aan de stichting Donald Armour...

Posted by Nationale golfanalyse cadeaubon on woensdag 7 oktober 2015
}