Dario Antonisse
Dario Antonisse mag nu ook de Grand Final van de Faldo Series in Azië spelen.
Beeld: TopGolf Holland

Dario Antonisse in voetsporen McIlroy

5 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
In Duitsland heeft Dario Antonisse op Sporting Club Berlin in de categorie onder 18 jaar de Grand Final van de Faldo Series gewonnen.

Afgelopen zomer streden 120 deelnemers in de Faldo Series Netherlands Championship om felbegeerde tickets voor de Faldo Series Grand Final in Berlijn. 

Zeven zeer getalenteerde jeugdgolfers reisden afgelopen week op uitnodiging van de Faldo Series en TopGolf Holland af naar Sporting Club Berlin in Duitsland. Daar wachtte een sterk spelersveld van 64 spelers uit achttien landen. Sir Nick Faldo faciliteert dit toernooi inmiddels negentien jaar en spelers als Rory McIllroy en Yani Tseng hebben dit toernooi gewonnen. 

Nederland was in alle categorieën vertegenwoordigd met:

Meisjes onder 16 jaar Kaylee de Jong
Meisjes onder 21 jaar Noëlle Zoë Beijer
Jongens onder 16 jaar Bob Geurts
Jongens onder 18 jaar Dario Antonisse & Stan Kraai & Carsten Tillmans
Jongens onder 21 jaar Quint Koppers

Antonisse wint

In de derde speelronde werd vooral in de categorie Jongens onder 18 jaar fel gestreden. Na negen holes was de stand gelijk en streden John Pak (USA) en Dario Antonisse om de winst. 

Na veertien holes stond Pak een slag voor en had Antonisse nog vier holes om dit goed te maken. Inmiddels waren alle andere Nederlandse spelers binnen en had Antonisse alle support die er kon zijn. Via WhatsApp en Facebook leefden familie, vrienden, kennissen en golfers mee. 

Met een bogey van Pak op de voorlaatste hole was de stand tussen beide spelers gelijk en na een zinderende laatste hole - waar beiden par maakten - werd Antonisse gedeeld eerste met 218 slagen. 

Zowel Pak als Antonisse zijn uitgenodigd te spelen op de Faldo Series Grand Final Asia op Mission Hills in Shenzhen, China. Antonisse: 'Ik kwam hier met doel om te winnen of minimaal bij de beste drie te eindigen in mijn categorie. Daarnaast wilde ik mij meten met het internationale veld. Dat beide gelukt is en, sterker nog, dat ik win, is fantastisch. Ik krijg weer een unieke kans mij verder te ontwikkelen en dat is geweldig.' 

Scores

Meisjes onder 16 jaar Kaylee de Jong: tiende met 249 slagen
Meisjes onder 21 jaar Noëlle Zoë Beijer: zevende met 232 slagen
Jongens onder 16 jaar Bob Geurts: zevende met 230 slagen
Jongens onder 18 jaar Dario Antonisse: gedeeld eerste met 218 slagen Stan Kraai: gedeeld derde met 222 slagen
Carsten Tillmans: gedeeld tiende met 232 slagen
Jongens onder 21 jaar Quint Koppers: zevende met 227 slagen

Alle uitslagen