Cobra King F6 IJzer 7
Cobra King F6 IJzer 7
Cobra King F6 IJzer 7 Raspberry
Cobra King F6 IJzer 7 Ultramarine
Cobra King F6+ Driver
Cobra King F6 Driver
Cobra King F6 Driver Raspberry (dames)
Cobra King F6 IJzer 5
Cobra King F6 IJzer 7
Cobra King F6 IJzer 9
Cobra King F6 Gap Wedge

Cobra breidt met F6 clubs King-familie uit

19 november 2015 Redactie GOLF.NL
Na de introductie van de Cobra King LTD driver in augustus, lanceert de firma nu haar volledige King F6-lijn.

Cobra King F6 IJzers

Zoals het bij iedere aankondiging van nieuwe clubs gebruikelijk is, neemt ook Cobra graag de woorden ‘meer afstand’, ‘betere controle’ en ‘meer vergevingsgezind’ in de mond. Bij de ijzers uit de King F6 reeks moet dit worden waargemaakt via Cobra’s TECFLO-systeem. Deze Technology Enhanced Cavity Feel Launch Optimization, combineert verschillende technologieën met de laatste ontwikkelingen op het gebied van clubdesign.

De set F6-ijzers bevat zodoende vier verschillende ontwerpen; de lange ijzers (3-5) beschikken over een volledig holle rug, de mid-ijzers (6-7) over een half holle, de korte ijzers (8-PW) tonen een laag liggende cavity back, terwijl de wedges de vorm van een muscle back hebben. Daarnaast zet men in op de Progressive Spin Technology (PST); V-groeven voor de lange ijzers en U-groeven voor de korte ijzers en wedges. Zo probeert Cobra beter aan te sluiten bij de eisen die spelers op verschillende momenten – bij verschillende afstanden – aan de eigenschappen van hun ijzers stellen.

Beschikbaarheid

De progressieve set Cobra King F6 ijzers is vanaf 1 februari voor zowel rechts- als linkshandige spelers beschikbaar: 749 euro (4-PW of 5-SW staal) en 849 euro (5-PW, SW graphite).
Voor dames komen er uitvoeringen van zilver, gecombineerd met ‘Ultramarine Blue’ en ‘Raspberry’: 849 euro (5-PW, SW graphite) en 749 euro (6-PW, SW graphite).

Cobra King F6+ Driver en F6 Metalwoods

Uiteraard blijft het niet bij ijzers alleen. Gelijktijdig verschijnen er ook een King F6+ en F6 driver, plus F6 metalwoods. De F6+ driver integreert een CarbonTrac-systeem met verplaatsbaar 18-grams gewichtje, omvat door een ‘huis’ van carbonstaal. Dit vervangt de zwaardere titanium behuizing die we nog bij de Fly-Z+ driver tegenkwamen. Verder beschikt de F6+ over Forged E9 Zone Face technology, een inwendige toepassing waarmee het gewicht direct achter het clubblad en in de hosel wordt verminderd en waardoor de 'sweet spot' kan worden vergroot voor meer lengte en vergevingsgezindheid als de bal niet precies in het midden wordt geraakt.

Kleurstellingen

De King F6+ Driver (429 euro) is beschikbaar in vier standaard kleurstellingen: Glass Black met oranje accenten, Blue Aster, White Pearl en Grey Turbulence met groene accenten. Er komen vijf verschillende lofts op de markt: 9°, 9.5°, 10.5°, 11.5°, en 12°. Pro-versie van de F6+ kent dezelfde afmetingen en inhoud van het clubhoofd (460cc) maar met een lagere loft-reeks (7.0°-10°) en een plattere ‘lie’. Alleen beschikbaar in het zwart en speciaal op bestelling.
Er is ook een reguliere King F6 Driver (349 euro), maar met een ander aanpasbaar gewichtsysteem, andere shafts en kleurstellingen. De lofts variëren van 9° tot 12°.

Woods en hybrides

De F6 wordt gecomplementeerd door een reeks fairway woods (3-4, 5-6, 7-8), eveneens voorzien van aanpasbare gewichtjes. De prijs beraagt 249 euro, inclusief Matrix OZIK Red 65Q4 shaft (lite, R, S en X) met een Lamkin REL 360 grip. De gelijknamige hybrides kosten 199 euro en hebben een nieuw vormgegeven clubhoofd dat 3 gram lichter is dan voorgaande modellen. Voorzien van een Matrix OZIK Red Tie 75Q4 shaft en eveneens een Lamkin REL 360 grip.
Ook hier komen er voor de dames verschillende kleuren beschikbaar. De prijzen: 349 euro (driver), 249 euro (fairway woods) en 199 (hybrides).

Meer info: Cobragolf.com

Lees meer over

Equipment