GC Midden-Brabant
Golfbaan Sluispolder

Midden-Brabant vs Sluispolder

26 november 2015 Redactie GOLF.NL
Een van de jaarlijkse Golf Awards is de 'Golfbaan van het jaar'. De strijd in 2015 gaat tussen Golf- & Country Club Midden-Brabant en Golfbaan Sluispolder.

Bij de 'Golfbaan van het jaar award' gaat het niet om de beste of mooiste baan. Er is elk jaar een wisselend thema en dit jaar is dat 'innovatie'. 

Alle golfbanen konden zich opgeven voor de verkiezing en moesten in een motivatie aangeven waarom ze de prijs menen te verdienen.

Na stemming onder leden van de NVG (banen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Golfaccomodaties) zijn twee kandidaten overgebleven die de meeste voorkeursstemmen ontvingen. Dat zijn Golfbaan Sluispolder en Golf- & Country Club Midden-Brabant. 

Op 17 december, bij het jaarlijkse golfgala van de NGF, wordt een stemming gehouden. De genodigden kiezen dus de winnaar.

Midden-Brabant

GC Midden-Brabant is kandidaat voor de prijs vanwege het biologisch onderhoud van de baan in Esbeek.

Midden-Brabant werkt sinds de zomer van 2014 met het biomanagementsysteem van Ian McMillan (lees hier meer over dit onderhoud).

Sluispolder

Sluispolder beschouwt zichzelf als een baan die met innoverende ideeën, producten en diensten golfers en niet-golfers trekt. Hier volgen enkele voorbeelden uit de motivatie die Sluispolder aan de NVG stuurde:

  • Kinder Kunst Workshops tijdens de Kunst10Daagse in samenwerking met de plaatselijk Kinderopvang. De baan verlaagde hiermee letterlijk de drempel voor kinderen. De kinderen leren Sluispolder kennen, de (groot)ouders komen ze halen en brengen en maken kennis met de keuken, de Kinderopvang krijgt positieve aandacht van leden en bezoekers omdat ze zien dat er veel creatief gewerkt wordt met kinderen.
  • Wandelingen over de baan onder leiding van de greenkeepers om niet alleen leden maar ook omwonenden kennis te laten maken met golf.
  • ‘FAB Fridays’ waarbij ‘Fabulous Moms’ uitgenodigd worden om te beginnen met golf en vooral om met élkaar te golfen. Vrouwen die bij Sluispolder werken begeleiden de moeders op de baan om de drempel te verlagen. Hiermee worden nieuwe golfers gecreëerd maar ook nieuwe vriendinnengroepen. Ongeveer 30 dames spelen nu mee op vrijdagochtenden.
  • Bootcamps op winteravonden om golfers fit en betrokken te houden.
  • Kookworkshops voor leerlingen van de Bergense Scholen Gemeenschap. Elk jaar komen meer dan 200 kinderen koken voor hun ouders. Gedurende twee weken komt elke avond een brugklas langs. De kinderen leren koken, bedienen en maken de menukaart. ’s Avonds komen de ouders (ruim 400 totaal) in stijl dineren. De kinderen krijgen zelfvertrouwen door hun kookavontuur en de ouders en kinderen ontdekken de keuken van Sluispolder.

Lees meer over Sluispolder op dichtbij.nl.

}