De kersverse en trotse winnaar in Spanje
Beeld: NGF

'Dit betekent heel veel voor me!'

3 maart 2015 Redactie GOLF.NL
Jeroen Krietemeijer heeft de Copa de S.M. El Rey gewonnen, het Spaans Amateur Kampioenschap. 'Dit betekent heel veel voor me.'Jeroen Krietemeijer maakte in een uiterst spannende 36-holes finale tegen de Ier Gary Hurley op de laatste holes een achterstand goed. De 21-jarige golfer uit Vught maakte birdie op hole 16 en won 17 met een eagle om op all square te komen. Een par op de slothole volstond voor een prachtige overwinning.
Krietemeijer was emotioneel toen de zege in de 36-holes finale een feit was. 'Deze overwinning betekent heel veel voor me', sprak de golfer vanuit Spanje. 'Ik doe er alles voor om te slagen als golfer en mijn familie en mijn vriendin steunen me altijd, ze hebben alles voor mij over. Dat maakt deze overwinning extra mooi. Ik ben nu helemaal alleen in Spanje, maar morgen als ik terug kom in Nederland zie ik iedereen en dan kunnen we dit gezamenlijk vieren.'
'Sla desnoods de bal in een keer in de hole, maar winnen zal je!'


Na 18 holes was het all square en Krietemeijer was in de finale tegen Hurley na 33 holes (na 15) 2 down. Hij raakte niet in paniek. 'Ik was meerdere keren in de partij teruggekomen van 1 of 2 down, ik wilde hoe dan ook winnen. Ik zei na hole 15 tegen mezelf: "Sla desnoods de bal in een keer in de hole, maar winnen zal je." Ik wilde gewoon niet verliezen.'


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Birdie-eagle-par

Op hole 16, een korte par 4 van ongeveer 240 meter, nam Krietemeijer risico met de driver. 'Ik moest aanvallen want stond 2 down. Ik sloeg een perfecte bal op zeven meter van de hole.' De putt voor eagle viel niet, maar een birdie was genoeg voor winst en terug naar 1 down.

Op hole 17 had Jeroen Krietemeijer na een goede drive 250 meter naar de vlag. 'Ik sloeg op die par-5 een geweldige 3-wood op drie meter van de hole. Omdat Gary birdie maakte moest ik de putt nog wel holen voor eagle.' Dat lukte, de partij was weer all square.

Krietemeijer. 'Maar voor mijn gevoel stond ik op de tee van 18 1 up na het winnen van 16 en 17. Ik voelde me zo sterk dat ik op 18 driver sloeg, ook die bal had niet beter kunnen eindigen.' Hurley maakte bogey op de 450 meter lange par 4, Krietemeijer maakte het karwei af met een par. Een overwinning die voor Krietemeijer op een heel goed moment komt.

'Deze overwinning bevestigt dat ik met de goede dingen bezig ben.'

'Mijn doel was dit jaar om met de internationale top mee te draaien. En dan doe ik het ook nog, nu al vroeg in het seizoen. Deze overwinning bevestigt dat ik met de goede dingen bezig ben. Aan het einde van het jaar wil ik professional worden. Maar nu ga ik eerst even heel erg genieten van deze overwinning.'

Krietemeijer was door een brommerongeluk enkele jaren geleden lange tijd uitgeschakeld. Zijn coach Eric der Kinderen is ook heel gelukkig met de zege van zijn amateur.

"Ik ben trots als coach dat Jeroen na een zwaardere periode van drie jaar weer teruggekomen is. Jeroen is een zeer complete speler die echt heel goed kan worden", zegt Der Kinderen.

De Copa el Rey is een prestigieus amateur-toernooi. Eerdere winnaars waren Sergio Garcia (1998) en Joost Luiten (2005).

Krietemeijer mag dankzij zijn zege meedoen aan het Spaans Open (European Tour).

}