Liemeer Jeugd Open 2015
Koen Kouwenaar

Koen Kouwenaar wint Liemeer Jeugd Open

27 maart 2015 GOLF.NL
Op 22 maart is onder mooie en gunstige omstandigheden het zevende Liemeer Jeugd Open gespeeld. Het toernooi is het allereerste Jeugd Open van het jaar en telt mee voor de NGF Junior Ranking.

De belangstelling was zoals elk jaar groot. Circa 160 deelnemers streden in vier categorieën om de prijzen.

Tot en met handicap 31,9 werd op de 18-holes baan gespeeld gespeeld. Kinderen vanaf 32,0 speelden op de 9-holes Bovenlandenbaan.

In categorie 4, de beginners, werd Ole Ratelband van Golfclub Veldzijde de kampioen. In categorie 3, met handicap tussen de 32 en 54, won Chris Plantenga van IJsselweide en in categorie 2, handicap tussen 11,5 en 31,9, werd Luca Pattiwael de mooie winnaar.

Het spannende sluitstuk van de dag werd categorie 1, de topspelers van de Nederlandse jeugd. Dit jaar was er voor het eerst een apart meiden- en jongensklassement.

Bij de meisjes won Judith van der Voort van Princenbosch met een score van 79. Bij de jongens werd hard gestreden om de titel Jeugd Open Kampioen Liemeer. Maar liefst vier spelers eindigden gelijk op de tweede plaats met 74 slagen. De winnaar werd Koen Kouwenaar van Golfclub Best met 73 slagen.

De volledige uitslag van het Liemeer Jeugd Open 2015 is te vinden op golfclubliemeer.nl.