FootGolf Capital Cup

FootGolf Capital Cup: officieus WK

27 maart 2015 GOLF.NL
Op 5, 6 en 7 juni 2015 wordt The FootGolf Capital Cup georganiseerd, het officieuze WK met de beste internationale FootGolfers.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Nieuwe sport

Het FootGolf-toernooi wordt gespeeld op Golfbaan Spaarnwoude. Spelers van Argentinië tot aan Japan zullen met elkaar de strijd aangaan. 

Volgens de organisatie neemt de belangstelling voor de nieuwe sport toe. Er zijn nu 30 landen lid van de wereldbond en vele honderden golfbanen op de wereld zijn aangesloten bij de bond. FootGolf (een combinatie van golf en voetbal) brengt niet alleen jonge enthousiastelingen op de been, juist het percentage 35+ers is erg hoog. 

De eerste toernooidag is vrijdag 5 juni. Dan zullen de deelnemers 18 holes spelen. In de avond is de Amsterdam Cup, waarin de beste Nederlandse spelers het opnemen tegen de beste spelers uit de rest van de wereld. 

Zaterdag wordt wederom 18 holes gespeeld en op zondag is de finale. Zondag wordt ook het Nederlands Kampioenschap voor vrouwen gespeeld en er zullen veel Nederlandse en buitenlandse profvoetballers in actie komen. 

De lijst met deelnemers is nog niet bekend maar gehoopt wordt op de komst van erkende FootGolfers zoals Roy Makaay, Kenneth Perez, Dennis Gentenaar, Mike Zonneveld, Hernan Losada, Marcel Peeper, Glenn Helder en Silvain Wiltord. 

Meer informatie: footgolfcapitalcup.com.

}