GC Dirkshorn Committed to Jeugd
Jeugd van Dirkshorn met de vlag die werd overhandigd door de NGF

Dirkshorn 'Committed to Jeugd'

23 maart 2015 GOLF.NL
Op zondag 22 maart heeft de Nederlandse Golf Federatie het certificaat 'Committed to Jeugd' uitgereikt aan de Golfclub Dirkshorn.

Met het programma Committed to Jeugd probeert de NGF meer jeugd op de banen de brengen. Golfclubs, banen en professionals krijgen ‘tools’ om jeugd op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de golfsport en op een goede wijze op te leiden tot enthousiaste golfers. 

Met behulp van het programma Committed to Jeugd krijgt het jeugdbeleid kwaliteit, structuur en continuïteit. Het levert een programma voor de jeugd op, dat verankerd is in de club en dat wordt uitgevoerd door professionals en kundige vrijwilligers. 

Dirkshorn is de 55ste club in Nederland die het certificaat in ontvangst mag nemen. Het certificaat werd uitgereikt door Florence Brugmans, vertegenwoordigster van de Nederlandse Golf Federatie, aan Yvonne de Bie, de voorzitter van de jeugdcommissie, onder aanwezigheid van vele ouders en kinderen van de golfclub. 

Gezinnen met lage inkomens

Golfclub Dirkshorn doet ook mee aan het project Meedoen Noordkop. Dit is een onderdeel van het minimabeleid van de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Dit initiatief zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen deelnemen aan sport-, cultuur- en onderwijsactiviteiten. Meedoen Noordkop is bedoeld voor schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar. Families en jeugd zijn van harte welkom op Dirkshorn om kennis te maken met de baan en club.

}