De Breuninkhof
Het clubhuis van De Breuninkhof
Beeld: Bert van der Toorn

De Breuninkhof viert 25e verjaardag

24 maart 2015 GOLF.NL
Golfclub de Breuninkhof, de club die speelt op Unigolf Bussloo bij Apeldoorn, viert in 2015 het 25-jarige jubileum.

1990-2015

Het begon op een par-3 baan met een keetje als clubhuis, waar op de damesdagen zelfgebakken cakes en taarten werden meegenomen en het toilet een hutje met een “hartje” was. 

Door een groeiende belangstelling voor een golfclub kwamen er snel veranderingen. Op 6 februari 1990 werd GC de Breuninkhof opgericht en in 1990 werd een begin gemaakt met de aanleg van de grote 9-holes baan in Voorst. De exploitant was en is Unigolf Bussloo. 

In 1991 werd de baan van architectenbureau Eschauzier & Thate geopend en in 1993 stond er een nieuw clubhuis dat opging in de natuur.

Na tijden van groei is nu een tijd van consolidatie aangebroken. De vereniging zegt blij te zijn met de combinatie van de 9-holes baan en de par-3 oefenbaan (par 54), waardoor nieuwe leden geworven kunnen worden die doorstromen naar de grote baan.

Kijk op debreuninkhof.nl voor meer informatie over de club en spelen op de baan van De Breuninkhof.

In GOLF.NL Weekly van 1 april zal een baanbeoordeling van De Breuninkhof verschijnen. 

Lustrumactiviteiten 

Het jubileumseizoen begint op 24 maart 2015 met een fleurige wedstrijd onder de naam ‘Lentebloemen’. Op 6 juni is er een Kidsdag voor 6- tot 12-jarige kinderen van de basisscholen en de tennis- en hockeyclubs in de directe omgeving. De burgemeester van Voorst zal bij de opening aanwezig zijn. 

Op 20 juni is er een jubileumdag voor alle leden met om 17 uur een golfshow van Joost Hage. Op 6 augustus (herendag), 19 augustus (senioren) en 26 augustus (damesdag) houdt de club ‘ open dagen’; de leden kunnen dan gratis vrienden uitnodigen. Met een cross country in november worden de jubileumactiviteiten afgesloten.

Lees meer over

Clubs Banen