Seve Prins Mayka Hoogeboom
Winnaars van de Voorjaarswedstrijd Seve Prins en Mayka Hoogeboom.
Beeld: Golfsupport.nl

Prins en Hoogeboom winnen voorjaarswedstrijd

5 mei 2015 Redactie GOLF.NL
In de eerste grote amateurwedstrijd van het seizoen ging de titel bij de mannen naar Severiano Prins. Bij de dames was Mayka Hoogeboom verrassend de sterkste.

Op Golfbaan Stippelberg werd op bevrijdingsdag voor het tweede jaar op rij de Voorjaarswedstrijd gespeeld. Deze traditionele seizoensopener is de eerste wedstrijd waar Neerlands beste spelers in een strokeplaywedstrijd hun krachten meten.

Perfecte weersomstandigheden waren het nou niet bepaald in Bakel. Het verwachte onweer blijf uit, maar regen en extreme wind bleef de deelnemers niet bespaard. De wind was zo hard, dat de wedstrijdleiding zelfs op het punt stond om de wedstrijd af te gelasten.

Gelukkig gebeurde dat niet en konden de dames en heren de baan in voor hun twee rondes. Bij de mannen nam Severiano Prins met een ronde 70 (-1) een voorschot op de overwinning, door als enige man onder par te spelen.

In de middag had Prins het in de moeilijke omstandigheden een stuk lastiger, maar zijn 77 was nog steeds ruim voldoende om Max Albertus drie slagen voor te blijven. Met een totaal van +9 deelden Pierre Verlaar jr., Mike Toorop en Philip Bootsma de derde plaats.

Bij de dames was de leiding na de eerste ronde in de vertrouwde handen van Ileen Domela Nieuwenhuis. De speelster van de Eindhovensche ging met een ronde 70 (-1) als enige onder par en had maar liefst vijf slagen voorsprong op Mayka Hoogeboom bij het ingaan van de tweede ronde. Dat bleek echter niet genoeg.

De pas 15-jarige Hoogeboom van Golfbaan Leeuwenbergh steeg in de extreme omstandigheden van de tweede ronde boven zichzelf uit en deed het met 74 slagen zelfs beter dan in de eerste ronde. Omdat Domela Nieuwenhuis niet verder dan een 82 kwam pakte Hoogeboom haar eerste grote overwinning door met drie slagen voorsprong te winnen.

Uitslag Mannen

Uitslag Vrouwen

Lees meer over

Topgolf Amateurs