Peter Melching
Peter Melching
Beeld: Golfsupport.nl

Roos Haarman neemt afstand, Peter Melching nieuwe leider

24 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Op de tweede dag van het NK Strokeplay voor Junioren heeft de talentvolle Roos Haarman (17 jaar) een comfortabele afstand van zeven slagen op haar eerstvolgende concurrente genomen. Bij de jongens nam Peter Melching de leiding over van Henry Lai.

Waar Roos Haarman met een ronde van 71 (-1) als enige haar dag onder par afsloot, hadden haar achtervolgers beduidend meer moeite. Zhen Bontan staat op de tweede plek (+6) na een ronde van 76 (+4), Ileen Domela Nieuwenhuis (par) en Suzanne van Daal (+7) gedeeld derde met een totaalscore van +8. Daarachter staan Jennifer Sepers en Judith van der Voort met +9 op een gedeeld vijfde plaats.

Bij de Heren tot en met 21 jaar heeft Peter Melching de koppositie overgenomen van Henry Lai. Lai zakte met een score van 77 (+5) naar een gedeeld vierde plaats. Melching noteerde een ronde van par (o.a. vijf birdies en een eagle op de par-5 tweede), steeg naar de eerste plek, gevolgd door Liam ter Horst op +1 die met 70 slagen (-2) het beste resultaat van de tweede dag neerzette dankzij onder andere zes fraaie birdies.
Morgen, op tweede Pinksterdag, spelen de beste jongens en meiden in de strijd om de Trompbeker 36 holes op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club. De eerste flights starten vanaf 08.00 uur.

Alle scores vind je hier.

}