De gedeelde nummers twee van het Open de France Handigolf 2015, Manuel de los Santos (l) en Adem Whabi (r).

Nederlands succes in Open de France Handigolf 2015

6 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Drie Nederlanders vielen in de prijzen tijdens het Open Franse Handigolf Kampioenschap.

Op de baan van AA Saint Omer (waar jaarlijks de Challenge Tour wordt gespeeld) kwamen nu de beste golfers met een beperking in actie. Ook voor Nederland deden er maar liefst elf golfers met een beperking mee.

Drie van hen vielen in de prijzen. Martijn Wijsman (hcp 11,0) werd in het overall klassement elfde en won in zijn categorie het netto klassement. Tineke Loogman (hcp 9,2) was op een overall zestiende plaats de beste vrouw in het vijftig deelnemers tellende veld. Jurgen Boon (hcp 18,3) werd winnaar in zijn categorie (paragolfer).

De overall winnaar werd Cedric Lescut uit België. De voormalig professional die in 2011 bij een motorongeluk (een deel van) zijn rechterbeen verloor speelt vanaf handicap +1 en bleef met een totaal van 161 (+17) zijn pas 16-jarige landgenoot Adem Whabi en icoon Munuel de los Santos uit de Domenicaanse Republiek een slag voor.

In de bovenstaande filmpjes is een impressie te zien van de twee dagen van het toernooi.