Een jonge Rory McIlroy na het winnen van de Faldo Series in 2006.
Beeld: Getty Images

Faldo Series op golfbaan Dirkshorn

4 mei 2015 Redactie GOLF.NL

TopGolf Holland zal dit jaar in samenwerking met golfbaan Dirkshorn de Faldo Series Netherlands organiseren. Het is inmiddels de zesde keer dat er in Nederland een Faldo Series-wedstrijd wordt georganiseerd. De winnaar van de vorige editie was Roos Haarman met een score van -4. 

Het toernooi wordt gespeeld op 31 juli en 1 augustus. De winnaars verdienen een ticket voor de Europese finale die wordt gehost door Sir Nick Faldo.

'Het is geweldig om dit te mogen doen op de uitdagende baan van golfclub Dirkshorn.'

'Wij zijn erg enthousiast om de Faldo Series in Nederland voort te zetten,' zegt Patrick Jagers, ceo van TopGolf Holland. 'Om dit prestigieuze toernooi voor onze jonge spelers te mogen organiseren zodat zij op het hoogste niveau kunnen spelen, is een kans die wij niet wilden missen. Het is ons doel om jeugdgolf in Nederland te bevorderen, zodat zij op nationaal en internationaal niveau kunnen leren golfen tegen spelers uit de hele wereld. Het is geweldig om dit te mogen doen op de uitdagende baan van Golfclub Dirkshorn.'

Kinderen van 12 t/m 21 jaar kunnen in vijf verschillende leeftijdscategorieën deelnemen. De Faldo Series laat kinderen ook kennismaken met de golfsport door middel van clinics.

Voormalige winnaars van de internationale finales van de Faldo Series zijn Rory McIlroy, Mellissa Reed, Nick Dougherty en Yani Tseng.
Voor meer informatie over het toernooi en inschrijven kun je terecht op topgolfholland.com/nl/faldoseriesnl.


}