Wittem
Zuid Limburgse G&CC Wittem
Beeld: Golfsupport.nl

Wildcard KLM Open voor winnaar op Wittem

22 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Op maandag 1 juni en dinsdag 2 juni 2015 wordt op de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem het Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor golfprofessionals gehouden.

Al sinds 1928 organiseert PGA Holland dit toernooi om de Harlequin Cup voor de beste golfprofessionals van Nederland. In totaal worden 36 holes over twee dagen gespeeld.

Voor de Nederlandse topgolfers staat niet alleen het kampioenschap van de Harlequin Cup op het spel maar, nóg belangrijker: de winnaar van deze tweedaagse wedstrijd op Wittem krijgt een wildcard voor het KLM Open.

Daarnaast is de uitslag van de Harlequin Cup mede bepalend voor de Order of Merit, oftewel de seizoensranglijst. De nummers 1 en 2 van deze ranglijst aan het einde van het seizoen hebben recht op deelname aan het KLM Open. Het KLM Open wordt gespeeld van 10 tot 13 september op De Kennemer Golf & Country Club.

Harlequin Cup

De Harlequin Cup is voor vele Nederlandse professionals een belangrijke reden om af te reizen naar het  Zuid-Limburgse heuvelland. Dit jaar zijn er zo’n 60 inschrijvingen. Naast titelverdediger Ben Collier hebben de volgende Nederlandse topspelers hun deelname bevestigd: Floris de Vries, Ralph Miller, Joost Steenkamer en Richard Kind.

Een bijzondere vermelding geldt voor de deelname van de Limburgse professionals: Thijs Spaargaren1, Ricardo van de Venn, Florus Josten en Iain Forrester.

De drie eerdere edities van dit PGA Holland profkampioenschap, eveneens gespeeld op  De Zuid Limburgse Golf & Countryclub Wittem,  werden gewonnen door Ronald Stokman (2012), Xavier Ruiz Fonhof (2013) en Ben Collier (2014).

De oorsprong van de Harlequin Cup stamt al van het begin van de vorige eeuw, uit Groot-Brittannië. Harlequin Ball & Sports Co.Ltd., gevestigd te Londen, bood deze trofee voor het eerst aan in 1929.

Programma 1 en 2 juni 2015

Maandag 1 juni, 11.00 uur: Start 1e ronde van 18 holes

Dinsdag  2 juni,  09.00 uur: Start 2e ronde van 18 holes

Beide dagen is er vrije entree en zijn toeschouwers van harte welkom!

Informatie: zlgolf.nl.

Lees meer over

Topgolf Toernooien