Haags Open

Haags Open op Leeuwenbergh

20 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Op 5 en 6 september vindt op de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh de eerste editie van het Leeuwenbergh Haags Open plaats.

Het golftoernooi staat open voor golfers uit heel Nederland met een handicap lager dan 18,1. Er is een categorie voor mannen en een categorie voor vrouwen. Er is plaats voor 200 deelnemers, van wie uiteindelijk 48 mannen en 12 vrouwen aan het hoofdtoernooi zullen deelnemen dat over drie rondes wordt gespeeld. 

Inschrijven

Inschrijven kan tot 22 augustus via de speciale toernooi website leeuwenberghhaagsopen.nl. Dertig inschrijvers met de laagste handicap (24 mannen en zes vrouwen) plaatsen zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi op 5 en 6 september. De andere deelnemers spelen tussen 31 augustus en 3 september een kwalificatieronde. De 24 mannen en de zes vrouwen met de beste bruto scores plaatsen zich eveneens voor het hoofdtoernooi. 

Hoofdtoernooi

Het hoofdtoernooi wordt gespeeld over drie rondes, waarvan twee op zaterdag en één op zondag. Naast de 60 finalisten van het hoofdtoernooi, worden 24 spelers die na de kwalificatie de beste netto scores hebben neergezet maar de ‘cut’ voor het bruto toernooi missen, uitgenodigd om aan het gemengde netto-toernooi deel te nemen. Dat wordt gespeeld op zondagochtend 6 september over één ronde. 

Prijzen

Met Mercedes-Benz als hoofdsponsor en vele andere sponsoren belooft het een prachtig toernooi te worden. Er zijn vele mooie prijzen, waaronder een weekend lang gratis in een Mercedes-Benz rijden bij een hole-in-one. Publiek is van harte welkom en heeft gratis toegang tot het toernooi.

}