Gijs van Herwaarden wint op Haarlemmermeersche

15 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Het Zenner Haarlemmermeersche Jeugd Open 2015 is gewonnen door Gijs van Herwaarden van de Kennemer G&CC.

Hole-in-one

In de lustrumeditie van het evenement werd ook een hole-in-one gemaakt. Amy Boelen was de gelukkige en ze nam breed lachend de hole-in-one-prijs (een flatscreen tv) in ontvangst.

Er werd zoals gewoonlijk op handicapvolgorde gestart en Gijs van Herwaarden sloeg af in de tweede flight, startend van hole 10 (de Lynden-holes). Op deze negen liet hij een score van -5 noteren, maar zijn tweede negen bleek toch lastiger dan verwacht: +6.

Na 18 holes nam Joep Slagt met -2 de leiderspositie in, gevolgd door Simon Simonse en Samarth Kumar, beide met -1. Deze drie spelers vormden de laatste flight van de ‘beste negen’ en de andere flights bestonden uit Gijs van Herwaarden, Henri Lai en Jerry Ji en Martijn van der Steen, Rody Haije en Kiet van der Weele.

De negen holes play-off was net zoals de voorgaande jaren nogal enerverend. Hoge toppen en diepe dalen kenmerkten zowel het spel als de scores, maar nadat de rook was opgetrokken bleek Gijs van Herwaarden het beste zijn hoofd koel gehouden te hebben.

Categorie 2

In categorie 2 zegevierde Floris Steunenberg van Almeerderhout met een prachtscore van level par.

Met twee slagen voorsprong op Milan Zinken en drie op Ole Sassen leverde dat Floris de beker, 45 stablefordpunten en een mooie cheque op.

Uitslagen.

}