De 18de hole van GC de Hoge Kleij
De 18de hole van GC de Hoge Kleij
Beeld: Frank Pont

Nederlandse golftop strijdt op Hoge Kleij

11 mei 2015 Redactie GOLF.NL
De beste Nederlandse amateurgolfers spelen van 4 juni tot en met 6 juni op Golfclub de Hoge Kleij het Nationaal Strokeplay Kampioenschap.

Het 72-holes kampioenschap is een van de belangrijkste nationale titels van het jaar. Topspelers als Christel Boeljon, Robin Kind en Daan Huizing hebben dit toernooi in het verleden gewonnen.

Bij de heren worden circa 100 deelnemers verwacht. Het veld bij de dames zal zo’n 40 speelsters tellen.

Publiek is op alle dagen van harte welkom op De Hoge Kleij. Vanaf het terras is er goed zicht op onder meer de afslagplaats van hole 1 en de green van hole 18. Wandelpaden over het terrein maken het gemakkelijk om een of meer flights te volgen.

Oud-kampioenen

Het NK Strokeplay werd vorig jaar ook gespeeld op De Hoge Kleij. In de stralende zon wonnen toen Charlotte Puts en Vince van Veen. Overige recente winnaars waren Lars van Meijel en Myrte Eikenaar (2013), Robin Kind en Myrte Eikenaar (2012) en Daan Huizing en Krista Bakker (2011). Daan Huizing speelt nu als pro op de Challenge Tour.

De par-72 bosbaan van De Hoge Kleij ligt centraal in het land, aan de rand van Amersfoort. De baan is in 1984 ontworpen door Frank Pennink en is recent grondig gerenoveerd onder leiding van golfbaanarchitect Frank Pont.

Meer informatie: hogekleij.nl en ngfwedstrijden.com

Lees meer over

Banen Clubs Amateurs Wedstrijden