Verslag Czech Disabled Golf Masters 2015

22 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Richard Kluwen heeft meegedaan aan het Czech Disabled Golf Masters 2015 en doet verslag van zijn ervaringen.

'Na een goede voorbereiding op Prise d'Eau met Richard Top en natuurlijk de herenochtenden ben ik naar Tsjechië gegaan. Omdat de andere Nederlanders die naar het toernooi gingen het vliegtuig namen, ben ik alleen met de auto die kant op gereden. Onderweg in een twee uur durende file gekomen i.v.m. met een heel groot ongeluk. Dan besef je weer dat een ongeluk zo gebeurd is ...

Nadat ik veilig was aangekomen en mijn spullen had uitgeruimd, ben ik nog even naar de driving range geweest. De starttijden waren bekend en ik zat in een leuke flight om de oefendag mee te spelen. Ik heb de baan goed verkend en ook diverse afstanden geprobeerd. Deze dag was het zo warm dat ik mijn paraplu als zonnescherm moest gebruiken.

Afvallen?

Met een goed gevoel kon ik aan de wedstrijd beginnen. Van tevoren een plan gemaakt, waaronder het voornemen om niet in bunkers te komen, maar dat is niet op alle holes gelukt. De eerste negen holes waren dusdanig heuvelachtig en steil dat mijn paragolfer op sommige stukken moeite had om mij in positie te brengen. Ga er toch over denken om iets af te vallen ...
Het was bewolkt met een fris windje dus zalig golfweer. Na de eerste dag heel tevreden met de tweede negen holes, twee birdies gemaakt, en zo de eerste negen goed gecompenseerd. In mijn klasse, bruto stableford, stond ik goed bovenaan met 19 punten. Hierdoor ben ik de tweede dag begonnen met een ander doel; namelijk om in de handicapklasse 3 (11.4-18.5) ook te scoren. Ik stond hier na de eerste dag op de vijfde plaats met zicht op meer.

Nu weet ik weer dat twijfel in golf ten koste gaat van je spel.

Goed afgesloten

Helaas is dit doel niet een goed idee geweest want ik heb toch behoorlijke fouten gemaakt. Te graag willen en twijfelen tijdens de ronde wat te doen. Les één voor mij was dus echt om niet te twijfelen. Toch ook nog goede slagen gehad en al met al de dag nog goed afgesloten.
Bij terugkomst in het clubhuis altijd de spanning over wat de andere spelers gedaan hebben. Omdat ik niet zo goed gespeeld had, was ik bang dat ik nu in beide categorieën buiten de boot zou vallen. Gelukkig ging ik in de wheelchair-categorie nog steeds aan de leiding. In de strokeplay-categorie waren mijn kansen verkeken, maar dat was dan ook niet mijn eerste doel. Bij de uitreiking was ik superblij dat ik weer een wedstrijd gewonnen had en met trots heb ik mijn prijs in ontvangst genomen.

Klaarstomen

Tijdens de terugreis in mijn gedachten de wedstrijd nog een keer gespeeld. Nu weet ik weer dat twijfel in golf ten koste gaat van je spel. Of het over de stokkeuze gaat, welk plan je speelt of over je swing; twijfel maakt het er niet beter op. Nu weer oefenen en klaarstomen voor het Dutch Open in Purmerend over twee weken.
Ik wil via deze weg graag de mensen op Prise d'Eau bedanken die mij volgen via de site en altijd een aardig woordje over hebben voor me. Ik voel mij echt een gewaardeerd lid van deze mooie club en hoop Prise d'Eau nog heel lang te mogen vertegenwoordigen.'

Meer info over de Czech Disabled Golf Masters 2015 vind je op de website van de European Disabled Golf Association.

}