David van den Dungen

Van den Dungen wint op Wouwse Plantage

27 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Met een birdie op de eerste extra hole boekte de Brabander zijn eerste zege van het seizoen.

David van den Dungen maakte in de slotronde van de Wouwse Plantage Trophy een achterstand van liefst zeven slagen goed op 'overnight leader' Sven Maurits.
Van den Dungen speelde de laatste achttien holes van het 72-holes toernooi van de PGA Holland Tour in 72 strokes om het target op 292 (+4) te zetten. Jurrian van der Vaart (77) en Sven Maurits (79) kwamen op de par-72 baan ten zuidoosten van Bergen op Zoom tot hetzelfde totaal.
De play-off was snel beslist: Van den Dungen birdiede de eerste hole en wees aldus zijn opponenten terug.
Op deze korte par 4 sloeg David van den Dungen driver. De bal landde pinhigh en hij kon vervolgens een up-and-down voor de winnende birdie maken.
'We speelden de ronde net als gisteren als shotgun-pro-am', aldus Van den Dungen. 'Ik eindigde op de par-3 derde en maakte daar een birdie om - zoals achteraf bleek - op gelijke hoogte van Maurits en Van der Vaart te komen. Dat dit het geval was, werd me pas in het clubhuis duidelijk. Ik had aan het begin van de dag niet bepaald het idee dat ik die zeven slagen achterstand weg kon werken.'
Ramon Schilperoord werd na een 74 met een totaal van 293 vierde. Ruben Wechgelaer (75 op de laatste dag) eindigde op twee slagen van de winnaar als vijfde.
Het was op Wouwse Plantage overigens pas het derde toernooi van het seizoen voor Van den Dungen. 'Het is niet eenvoudig om sponsoren te vinden. Hopelijk dat dit door deze zege iets gemakkelijk gaat worden.'

Eindstand.

Joost Steenkamer, die zesde werd, filmde de winnende putt.