Myrte Eikenaar en Philip Bootsma wonnen het Kennemer Open
Myrte Eikenaar en Philip Bootsma wonnen het Kennemer Open 2015

Bootsma en Eikenaar winnen Kennemer Open

27 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Als leider in het clubhuis was het nog even spannend voor Philip Bootsma of er een play-off aan te pas moest komen. Maar hij won en veroverde een wildcard voor het KLM Open. Bij de dames was de ervaren Myrte Eikenaar - ondanks een matig slot - een paar maten te groot voor de concurrentie.

In goede omstandigheden - veel zon en een voor Zandvoortse begrippen milde wind - vormden de in uitstekende staat verkerende 27 holes van de Kennemer een goede test. 

In 2012 en 2014 was Eikenaar ook al de beste in de 27-holes wedstrijd en dit jaar had de titelverdedigster zeven slagen minder nodig dan Karin Jansen en Romy Meekers, die met +1 het zilver deelden.

'Sinds ik op Noordwijk speel is het soort golf dat je op een baan als de Kennemer moet spelen bij mij erg vooruit gegaan,' verklaarde Eikenaar over haar dominantie in de wedstrijd die ze in vier edities nu al voor de derde keer op haar naam schrijft.

'De laatste paar weken gaat het de goede kant op met de vorm en vandaag was daar een goed voorbeeld van. Mijn lange putts waren vandaag goed en de korte putts die ik had gingen er ook allemaal in. De finish, twee bogeys op de laatste drie holes, was wat slordig, maar het is fijn te zien dat de vorm er is met het ELTK voor de deur.'

Bij de heren speelde Philip Bootsma zich naar een eindtotaal van -3. Het begin was sterk en ondanks een bogey op de 27ste en laatste hole kwamen Berry Jole, Jeroen Krietemeijer en Pierre Verlaar met een totaal van -1 niet meer aan Bootsma's score. Verlaar, met coach Phil Allen op de tas, deed het lang goed maar kon de vorm waarmee hij na 18 holes de leiding nam de laatste negen holes niet doortrekken.

2015 is met deze nieuwe overwinning een buitengewoon goed jaar voor Bootsma. Een paar weken terug won de 20-jarige amateur al het NK Strokeplay en nu mag de speler van Houtrak terugkomen in september voor zijn debuut in het KLM Open.

'Dat ik de wildcard win en in september het KLM Open mag spelen is een droom die uitkomt,' zei Bootsma na de prijsuitreiking. 'De afgelopen jaren zie je van dichtbij andere spelers, die je goed kent, die wel mee mogen doen. Dan wil je het zelf ook heel graag. Hier in dit veld de wedstrijd winnen is op zichzelf al mooi, maar het startbewijs voor het KLM Open is echt de hoofdprijs.'

De NGF Competitie begin dit jaar was voor de speler van Houtrak de goede start in de juiste richting. 'Ik speelde voor het eerst de eerste single en heb veel punten gepakt. Dat gaf een goed gevoel en ik heb die vorm tot nu toe mee kunnen nemen.'

Bootsma: 'De baan was vandaag niet extreem moeilijk, al waren de vlaggen wel lastig gestoken. Met een hogere rough zal het in september nog wel flink wat lastiger worden. Ik studeer aan de UvA en ga met een uitwisseling voor een half jaar naar Amerika. Ik moet nog wel even regelen dat ik terug kan komen voor het KLM Open, maar dat komt wel goed. Misschien KLM even bellen voor een ticket ...'

Uitslag dames & heren.


Lees meer over

Amateurs Topgolf