Toxandria
Toxandria
Beeld: Golfsupport.nl

Topjeugd naar Toxandria

19 juni 2015 Redactie GOLF.NL
De voorbereidingen voor de 31ste editie van het Dutch Junior Open zijn in volle gang. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld van 15 tot en met 18 juli op Golfclub Toxandria.

Inmiddels zijn er inschrijvingen van zo’n 120 jeugdspelers uit 19 verschillende landen, waaronder België, Canada, China, Engeland, Italië, Paraguay, Spanje, de Verenigde Staten en natuurlijk Nederland.

Onder de jeugdspelers die zich hebben ingeschreven is een aantal spelers met een ranking in de top-500 van de World Amateur Golf Ranking (WAGR). Op 1 juli wordt de definitieve deelnemerslijst bekendgemaakt.

Monday Qualifier

Aan het Dutch Junior Open kunnen 120 spelers meedoen, verdeeld in 80 jongens en 40 meisjes. Omdat elk jaar meer dan 120 spelers zich inschrijven, wordt een aantal inschrijvers op de reservelijst geplaatst.

Voor 30 reserves is er nog een kans om een wildcard voor het Dutch Junior Open te bemachtigen door deelname aan de Monday Qualifier, een 18-holes strokeplay wedstrijd die op maandag 13 juli voorafgaand aan het Dutch Junior Open wordt gespeeld.

Aan de Monday Qualifier wordt eveneens deelgenomen door 30 spelers van de Pro Series van TopGolf Holland; naast ST8TS titelsponsor van het Dutch Junior Open.

Deloitte Ladies Open

Severiano Prins, winnaar bij de jongens in 2014 zal zijn titel verdedigen in de 31ste editie van het Dutch Junior Open.

De winnaar bij de meisjes in 2014, Budsabakorn Sukupan (Thailand), is inmiddels professional geworden en is daarom uitgesloten van deelname aan het jeugdtoernooi in Molenschot. Op basis van de wildcard die zij afgelopen jaar als winnaar van het Dutch Junior Open verdiende, neemt zij deel aan het Deloitte Ladies Open dat deze week wordt gespeeld op The International in Amsterdam.

Sponsors

ST8TS-TopGolf Holland heeft zich in maart voor drie jaar als titelsponsor verbonden aan het Dutch Junior Open, het amateurjeugdtoernooi dat jaarlijks wordt gehouden op de Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria.

Oud-winnaars zijn Tim Sluiter, Christel Boeljon, Dewi-Claire Schreefel, Nicolas Colsaerts, Rolf Muntz en Maarten Lafeber. Oud-deelnemers zijn Martin Kaymer, Thomas Björn en Joost Luiten.

ST8TS is een Nederlands golfmerk voor jeugd met producten voor spelers van 4 tot en met 21 jaar. Ook voor volwassenen brengt ST8TS een serie op de markt. Daarnaast maakt ST8TS kleding en accessoires.

TopGolf Holland organiseert elk jaar ruim 25 wedstrijden voor jeugdspelers van 6 tot en met 21 jaar in diverse categoriee╠łn: de ST8TS-TopGolf Holland Tour. De organisatie heeft als missie de golfsport toegankelijk te maken voor iedereen. Samen met (jeugd)pro’s, golfbanen, verenigingen, de NGF, jeugd- en wedstrijdcommissies organiseert TopGolf Holland ook jaartrainingen, kampen en events voor jeugdspelers en volwassenen.

Informatie: junioropen.nl.

}