GolFun

GolFun: ‘gratis’ golf voor goed doel

16 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Op zaterdag 27 juni is er op Golfbaan Naarderbos een evenement om geld te verzamelen voor onderzoek naar MS. Er kan gratis gespeeld worden, geld wordt op een andere manier opgehaald.

Het evenement met de naam ‘GolFun het leukste Golf event ooit’ wort georganiseerd door de stichting Sporters in Actie in samenwerking met Golfbaan Naarderbos. Naarderbos stelt belangeloos de baan ter beschikking. Deelnemers betalen deze dag geen greenfee en kunnen gratis negen holes spelen. De opbrengst komt volledig ten goede aan onderzoek naar de ziekte MS.

Hoe wordt geld opgehaald voor MS?

Door het organiseren van nevenactiviteiten probeert de organisatie geld op te halen voor onderzoek naar MS. Deelnemers kunnen meedoen aan 18 verschillende ‘challenges’.

Marc Agtersloot, voorzitter van Sporters in Actie: ‘GolFun is een echte familiedag, waarbij plezier op de eerste plaats komt. Naast het ‘normale’ golfen en de challenges kunnen deelnemers onder meer kennismaken met golfvariaties als FlingGolf en DiscGolf. Verder is er live muziek, een springkussen en zijn er activiteiten op het Gooimeer zoals Flyboard en Aquaball. Kortom voldoende reden om zaterdag 27 juni vrij te houden voor het leukste golf event van Nederland.’

Meedoen aan een challenge kost 2 euro. Men kan er ook voor kiezen een scorekaart te kopen (25 euro) en alle challenges te spelen. De beste deelnemers winnen prijzen.

Meer informatie: sportersinactie.nl.

Organisatie

Stichting Sporters in Actie organiseert sinds 2012 sportieve evenementen voor goede doelen. 'GolFun” is een nieuw initiatief. MS (multiple sclerose) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. De oorzaak van MS is nog onduidelijk, maar een auto-immuunziekte lijkt het meest waarschijnlijk. In gebieden met een gematigd klimaat (zoals Nederland) behoort multiple sclerose tot de meest voorkomende chronische zenuwziekten. In Nederland zijn er ongeveer 17.000 mensen met de ziekte (1 op de 1000). De oorzaken van MS zijn onbekend en de ziekte is vooralsnog niet te genezen.

Lees meer over

Banen Wedstrijden